Polnjene mini paprike s praženim krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Polnjene mini paprike s praženim krompirjem so lahko okusna samostojna jed, postrežena s sezonsko solato in privlačna za oči vsakega jedca!
Prav tako pa so lahko odlična priloga k raznovratnim mesnim jedem, kadar želimo postreženo jed narediti malo drugačno 😊

Pripomočki za polnjene mini paprike s praženim krompirjem :

  • nož
  • žlička
  • žlica
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • posoda
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za polnjene mini paprike s praženim krompirjem :

Za 2 osebi:

  • 6 do 8 mini paprik (polnimo lahko tudi večje, klasične paprike. V tem primeru potrebujemo 4)
  • 300 g krompirja
  • 1 čebula (100 g)
  • 2 žlici olja
  • 1 jajce
  • sol
  • poper

Postopek za polnjene mini paprike s praženim krompirjem:

Paprike operemo in jih osušimo. Nato zarežemo okoli peclja in jim izdolbemo vso seme.

Cel krompir damo kuhati za 40 minut, medtem čebulo na drobno narežemo in jo damo pražiti v ponev, kamor smo predhodno dali 2 žlici olja. Kuhan krompir olupimo in ga na drobno narežemo k zlato popraženi čebuli ter posolimo in popramo. Vse skupaj dobro prepražimo, nato pražen krompir ohladimo. Ohlajenemu dodamo jajce in zopet dobro premešamo, da dobimo enotno maso za polnenje.

Paprike s pomočjo majhne žličke napolnimo z maso iz praženega krompirja z jajcem. Napolnjene dajemo na pekač, ki smo ga prej pokrili s papirjem za peko.

Pečemo jih v vnaprej ogreti klasični pečici 20 minut, na 160 °C. V primeru, da smo polnili večje, klasične paprike, jih pečemo 10 minut dlje.

Polnjene mini paprike s praženim krompirjem postrežemo takoj, še vroče. Lahko so kot samostojna jed s porcijo sezonske solate, prav tako pa so odlična priloga k raznovrstnim mesnim jedem.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor