Polnjene mini paprike s praženim krompirjem
Polnjene mini paprike s praženim krompirjem so lahko okusna samostojna jed, postrežena s sezonsko solato in privlačna za oči vsakega jedca!
Prav tako pa so lahko odlična priloga k raznovratnim mesnim jedem, kadar želimo postreženo jed narediti malo drugačno 😊
Pripomočki za polnjene mini paprike s praženim krompirjem :
- nož
- žlička
- žlica
- kuhalnica
- deska za rezanje
- posoda
- pekač
- papir za peko
- pečica
Sestavine za polnjene mini paprike s praženim krompirjem :
Za 2 osebi:
- 6 do 8 mini paprik (polnimo lahko tudi večje, klasične paprike. V tem primeru potrebujemo 4)
- 300 g krompirja
- 1 čebula (100 g)
- 2 žlici olja
- 1 jajce
- sol
- poper
Postopek za polnjene mini paprike s praženim krompirjem:
Paprike operemo in jih osušimo. Nato zarežemo okoli peclja in jim izdolbemo vso seme.
Cel krompir damo kuhati za 40 minut, medtem čebulo na drobno narežemo in jo damo pražiti v ponev, kamor smo predhodno dali 2 žlici olja. Kuhan krompir olupimo in ga na drobno narežemo k zlato popraženi čebuli ter posolimo in popramo. Vse skupaj dobro prepražimo, nato pražen krompir ohladimo. Ohlajenemu dodamo jajce in zopet dobro premešamo, da dobimo enotno maso za polnenje.
Paprike s pomočjo majhne žličke napolnimo z maso iz praženega krompirja z jajcem. Napolnjene dajemo na pekač, ki smo ga prej pokrili s papirjem za peko.
Pečemo jih v vnaprej ogreti klasični pečici 20 minut, na 160 °C. V primeru, da smo polnili večje, klasične paprike, jih pečemo 10 minut dlje.
Polnjene mini paprike s praženim krompirjem postrežemo takoj, še vroče. Lahko so kot samostojna jed s porcijo sezonske solate, prav tako pa so odlična priloga k raznovrstnim mesnim jedem.
Dober tek! 😊