Kruhovi cmoki s šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Kruhovi cmoki se odlično podajo k mesnim ali zelenjavnim jedem z omakami. Če pa jih obogatimo še s šparglji, so popolna priloga skoraj pri vsakem obroku.

Pripomočki za kruhove cmoke s šparglji:

  • Ni posebnih pripomočkov

Sestavine za kruhove cmoke s šparglji:

Za 4 osebe:

  • 500 g belega kruha
  • 200 g špargljev
  • 250 ml mleka
  • 3 jajca
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 čebula (100 g)
  • 3 stroki česna
  • poper
  • sol
  • curry
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica krušnih drobtin (opcijsko)

Postopek za kruhove cmoke s šparglji:

Bel kruh, priporočljivo je, da ni svež, narežemo na drobne kocke, približno med 0,5 cm in 1cm velike.

Šparglje očistimo, operemo in damo kuhati. Vrejo naj 3 minute, nato jih potopimo v hladno vodo, da se notranje kuhanje v šparglju ustavi. Jajci razžvrkljamo, prilijemo mleko, dodamo ščepec curry začimbe, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo. S to zmesjo prelijemo kocke kruha, dodamo žlico kisle smetane in vse skupaj dobro premešamo, da se enakomerno navlaži ves kruh.

Sedaj čebulo in česen na drobno narežemo ter popražimo na žlici olja. Ohladimo.

Pokuhane šparglje narežemo na drubne kolute, 2 do 3 mm debeline. Sedaj k namočenemu kruhu dodamo prepraženo čebulo s česnom ter narezane šparglje.

Vse premešamo, dozačinimo s soljo, če je potrebno in pustimo stati toliko časa, da se kruh prepoji s tekočino. Če se nam zdi masa prevlažna si pomagamo tako, da dodamo žlico krušnih drobtin. Iz dobljene mase sedaj oblikujemo kruhove cmoke v velikosti vaših dlani.

Zavremo približno 2 litra vode, solimo ter kuhamo kruhove cmoke s šparglji 10 do 12 minut.

Jih odcedimo in postrežemo z raznimi mesnimi ali zelenjavnimi jedmi ali zgolj omako. Priporočam gobovo omako s slanino ali kremno gorčično omako.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor