Improviziran pasticcio z bučkami
Pasticcio je italijanska jed, ki jo lahko pripravimo na tisoče načinov. Najbolj priljubljen je z omako bolognese, vendar ga lahko improviziramo tudi drugače, glede na sestavine, ki jih imamo v hladilniku.
Improviziran pasticcio z bučkami – pripomočki:
- ribežen
- ponev
- pekač
Improviziran pasticcio z bučkami – sestavine:
- 250 g katerihkoli testenin (gnocchi, penne, fusilli, itd.)
- 0,5 l omake bešamel
- 2 srednje veliki bučki
- sol
- poper
- Parmezan
Postopek priprave pasticcia z bučkami:
Testenine skuhamo v osoljeni vreli vodi in jih odcedimo. Bešamel omako lahko pripravimo sami ali pa uporabimo že pripravljeno. Bučke operemo, odstranimo konce ter jih nastrgamo v posodo in posolimo.
V pekač dodamo malo bešamel omake. V testenine dodamo bešamel in bučke. Vse skupaj premešamo in dodamo malce popra. Testenine z omako stresemo v pekač in zgoraj posujemo naribanim parmezanom.
Vse skupaj prestavimo v pečico na 200 °C približno 20 minut. Ko je jed pripravljena pustimo stati za približno 5 minut, razrežemo in serviramo.
Dober tek!