Improviziran pasticcio z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Pasticcio je italijanska jed, ki jo lahko pripravimo na tisoče načinov. Najbolj priljubljen je z omako bolognese, vendar ga lahko improviziramo tudi drugače, glede na sestavine, ki jih imamo v hladilniku.

Improviziran pasticcio z bučkami

Improviziran pasticcio z bučkami – pripomočki:

  • ribežen
  • ponev
  • pekač

Improviziran pasticcio z bučkami – sestavine:

  • 250 g katerihkoli testenin (gnocchi, penne, fusilli, itd.)
  • 0,5 l omake bešamel
  • 2 srednje veliki bučki
  • sol
  • poper
  • Parmezan

Postopek priprave pasticcia z bučkami:

Testenine skuhamo v osoljeni vreli vodi in jih odcedimo. Bešamel omako lahko pripravimo sami ali pa uporabimo že pripravljeno. Bučke operemo, odstranimo konce ter jih nastrgamo v posodo in posolimo.

Improviziran pasticcio z bučkami

V pekač dodamo malo bešamel omake. V testenine dodamo bešamel in bučke. Vse skupaj premešamo in dodamo malce popra. Testenine z omako stresemo v pekač in zgoraj posujemo naribanim parmezanom.

Improviziran pasticcio z bučkami

Vse skupaj prestavimo v pečico na 200 °C približno 20 minut. Ko je jed pripravljena pustimo stati za približno 5 minut, razrežemo in serviramo.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor