Domač vaniljev puding
Malinca, polna shramba zdravja, je tokrat poskrbela za sladico, ki je brezčasna – vaniljev puding.
Zamenjajte trgovinski puding za čisto svojega domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje in kvalitetna vaniljeva aroma – to je vse kar potrebujete za res dober, doma pripravljen vaniljev puding.
Pripomočki za pripravo vaniljevega pudinga:
- štedilnik
- dve manjši posodi za ločevanje beljakov in rumenjakov
- manjša posoda za sestavine
- merilna posoda za mleko
- večja posoda za kuhanje mleka
- velika žlica
- metlica za stepanje
- kozarčki za puding
Sestavine za domač vaniljev puding
Sestavine za 3 večje kozarce:
- 0,5 l mleka
- 2 rumenjaka
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 2 žlici pirine bele moke
- 3 kapljice vanilijevega ekstrakta ali ščepec vanilije v prahu
Priprava domačega vaniljevega pudinga
Dva rumenjaka ločimo od beljakov in odmerimo 0,5 l mleka.
V manjšo posodico damo 5 velikih žlic mleka (vzamemo od celote) in dodamo ločena rumenjaka.
K temu dodamo 3 žlice kokosovega sladkorja.
Dodamo 2 žlici pirine moke.
Dodamo 3 kapljice vanilijevega ekstrata ali ščepec vanilije.
Najprej premešamo z večjo žlico, nato pa stepemo z metlico do gladke zmesi.
Preostanek mleka prelijemo v večjo posodo in postavimo na štedilnik.
Ko mleko zavre, z metlico ali žlico postopoma vmešamo prej pripravljeno zmes in na rahlem ognju kuhamo še približno 2 minuti.
Prelijemo v kozarčke za puding.
Postrežemo ohlajeno in strjeno.
Dober tek!