Domač vaniljev puding
Print Friendly, PDF & Email

Malinca, polna shramba zdravja, je tokrat poskrbela za sladico, ki je brezčasna – vaniljev puding.

Zamenjajte trgovinski puding za čisto svojega domačega. Običajne sestavine iz vsake kuhinje in kvalitetna vaniljeva aroma – to je vse kar potrebujete za res dober, doma pripravljen vaniljev puding.

Pripomočki za pripravo vaniljevega pudinga:

  • štedilnik
  • dve manjši posodi za ločevanje beljakov in rumenjakov
  • manjša posoda za sestavine
  • merilna posoda za mleko
  • večja posoda za kuhanje mleka
  • velika žlica
  • metlica za stepanje
  • kozarčki za puding

Sestavine za domač vaniljev puding

Sestavine za 3 večje kozarce:

Priprava domačega vaniljevega pudinga

Dva rumenjaka ločimo od beljakov in odmerimo 0,5 l mleka.

V manjšo posodico damo 5 velikih žlic mleka (vzamemo od celote) in dodamo ločena rumenjaka.

K temu dodamo 3 žlice kokosovega sladkorja.

Dodamo 2 žlici pirine moke.

Dodamo 3 kapljice vanilijevega ekstrata ali ščepec vanilije.

Najprej premešamo z večjo žlico, nato pa stepemo z metlico do gladke zmesi.

Preostanek mleka prelijemo v večjo posodo in postavimo na štedilnik.

Ko mleko zavre, z metlico ali žlico postopoma vmešamo prej pripravljeno zmes in na rahlem ognju kuhamo še približno 2 minuti.

Prelijemo v kozarčke za puding.

Postrežemo ohlajeno in strjeno.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor