Okusna in zdrava tunina pašteta
Print Friendly, PDF & Email

Obstaja veliko različic tunine paštete, toda ta teži k čim bolj zdravim sestavinam. Poleg tune v oljčnem olju vsebuje še česen, laneno seme in sezam, pomembno aromo pa dodajo tudi sveža zelišča, kot sta bazilika in peteršilj. Priprava paštete je hitra in enostavna, ob tem pa tudi bistveno bolj zdrava in okusna kot paštete iz konzerv. Ko jo boste enkrat poskusili, več nikoli ne boste kupovali paštet iz trgovine.

Okusna in zdrava tunina pašteta

Tunina pašteta – pripomočki:

  • sekljalnik ali blender

Tunina pašteta – sestavine:

  • 2 tuni v oljčnem olju (80 gramski)
  • 6 manjših kislih kumar
  • 1 strok česna
  • 1 kavno žličko (najbolje domače) majoneze
  • 1 jušno žlico kisle smetane
  • laneno seme in sezam
  • sveža zelišča: 2 vejici peteršilja in bazilike
  • ščepec soli in popra
  • po želji še paradižnik in kuhano jajce

Tunina pašteta – postopek:

Česen očistimo in narežemo na večje kose. Polovico kislih kumar nasekljamo, drugo polovico kumar samo prepolovimo. Peteršilj in baziliko nasekljamo.

Okusna in zdrava tunina paštetaV blender ali sekljalnik damo tuno, ki smo ji predhodno odcedili olje, kislo smetano, majonezo, česen, nenasekljano polovico kumar in z njim zmeljemo oz. sesekljamo v gladko pasto.

Okusna in zdrava tunina paštetaK tej masi nato dodamo drugo polovico nasekljanih kumar, ščepec soli in popra ter nasekljana zelišča ter ročno premešamo.

Okusna in zdrava tunina pašteta

Naša domača, zdrava in okusna pašteta je pripravljena. Namažemo jo na kruh, najbolje na kakega s semeni in povrhu potresemo laneno seme in sezam. Postrežemo skupaj s paradižnikom in lističi bazilike, ki dodajo jedi svežino.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 3.8]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor