Koh
Koh, čudovita poletna sladica ki spominja na otroštvo. Mami jo je delala vedno ob nedeljah, bila je kot nekakšno nadomestilo torte in sladoleda hkrati. Recept je preprost, hitro narejen in zadosten za 6 oseb. Sladica je lahka in sočna.
Koh-pripomočki:
- kvadratast ali okrogli pekač
- posoda za mešanje sestavin
- manjša posodica
- električni mešalec
- 1 velika jušna žlica
- 1 mala čajna žlička
- posoda za kuhanje
Koh-sestavine:
- 8 celih jajc
- 8 žlic sladkorja
- 9 žlic pšeničnega zdroba (griz)
- 1 l mleka
- 1 žlička cimeta
- 3 vanilijeva sladkorja
- 4 žlice rjavega sladkorja
Koh-postopek:
Polivka:
V 1 litri mleka prekuhamo cimet, vanilijev in rjavi sladkor.Odstranimo z ognja, pustimo da se ohladi in pospravimo v hladilnik.
Testo:
Ločimo rumenjake od beljakov.
Beljake stepemo v trd sneg pa postopoma dodamo 8 žlic sladkorja.
Masi dodamo rumenjake in griz, previdno in počasi mešajoč združimo sestavine.
V namaščen in pomokan pekač zlijemo maso.
Pečemo 20 min na 180C.
Pečeno vroče testo zalijemo z mrzlim mlekom. Sladico damo v hladilnik vsaj za 2 ure.
Dober tek!