Koh
Print Friendly, PDF & Email

Koh, čudovita poletna sladica ki spominja na otroštvo. Mami jo je delala vedno ob nedeljah, bila je kot nekakšno nadomestilo torte in sladoleda hkrati. Recept je preprost, hitro narejen in zadosten za 6 oseb. Sladica je lahka in sočna.

Koh

 

Koh-pripomočki:

  • kvadratast ali okrogli pekač
  • posoda za mešanje sestavin
  • manjša posodica
  • električni mešalec
  • 1 velika jušna žlica
  • 1 mala čajna žlička
  • posoda za kuhanje

Koh-sestavine:

  • 8 celih jajc
  • 8 žlic sladkorja
  • 9 žlic pšeničnega zdroba (griz)
  • 1 l mleka
  • 1 žlička cimeta
  • 3 vanilijeva sladkorja
  • 4 žlice rjavega sladkorja

Koh-postopek:

Polivka:

V 1 litri mleka prekuhamo cimet, vanilijev in rjavi sladkor.Odstranimo z ognja, pustimo da se ohladi in pospravimo v hladilnik.

Koh

Testo:

Ločimo rumenjake od beljakov.

Koh

Beljake stepemo v trd sneg pa postopoma dodamo 8 žlic sladkorja.

koh

Masi dodamo rumenjake in griz, previdno in počasi mešajoč združimo sestavine.

Koh

Koh

V namaščen in pomokan pekač zlijemo maso.

Koh

Pečemo 20 min na 180C.

Koh

Pečeno vroče testo zalijemo z mrzlim mlekom. Sladico damo v hladilnik vsaj za 2 ure.

Koh

 

Dober tek!

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor