Gratinirana cvetača po italijansko
Print Friendly, PDF & Email

Tole zlato zapečeno gratinirano cvetačo po italijansko bodo pohrustali tudi tisti, ki ne marajo cvetače. Namesto cvetače lahko uporabimo tudi brokoli, bučke, jedilne buče itd.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-9

Gratinirana cvetača – pripomočki:

  • manjši pekač
  • peki papir
  • skodelica
  • vilica

Gratinirana cvetača – sestavine:

  • Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-2cvetača (blanširana) – toliko, da z njo prekrijemo dno pekača
  • 4-5 žlic kisle smetane
  • jajce
  • nariban sir
  • nekaj mini paradižnikov
  • sveža bazilika (lahko tudi posušena)
  • ščep soli, popra in karija

Gratinirana cvetača po italijansko – postopek:

V skodelici zmešamo jajčko in kislo smetano ter začimbe. Sir naribamo, paradižnike in lističe bazilike pa operemo in osušimo.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-3

Dodamo na koščke natrgano baziliko.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-4

V pekač položimo peki papir. Blanširano cvetačo (nekaj minut kuhano v vreli osoljeni vodi) narežemo na lističe in zlagamo na pekač eno poleg druge. Mini paradižnik narežemo na kolobarčke in jih enakomerno porazdelimo po cvetači.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-5

Vse skupaj prelijemo s prej pripravljenim prelivom iz kisle smetane in jajčke.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-6

Na koncu dodamo še nariban sir in posujemo z baziliko.

 

Damo v segreto pečico in pečemo približno pol ure na 180 stopinj Celzija oz. tako dolgo, da se sir zlato rumeno zapeče.

Gratinirana-cvetaca-po-italijansko-8

Gratinirana cvetača po italijansko je lahko samostojna jed ali priloga k mesu.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 50 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor