Pijana nevesta
Print Friendly, PDF & Email

Pijana nevesta je okusna sladica, primerna za vse generacije. Je preproste izdelave, bogata z vaniljevim prelivom ter obdana s sladko smetano in čokoladnimi mrvicami.

Pijana nevestaPijana nevesta – pripomočki:

  • kozica
  • pekač
  • jedilna žlica
  • električni mešalnik
  • lonec
  • plastična posodica
  • lopatka

 Pijana nevesta – sestavine:

Pijana nevestaBiskvit:

  • 3 jajca
  • 9 žlic sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 10 žlic gladke moke
  • 9 žlic mleka
  • 9 žlic olja
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici kakava (po želji)

 

Preliv:

  • Pijana nevesta2,5 dl mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • rum po okusu

 

Krema:

  • 1 l mleka
  • 2 vanilj pudinga

Preliv po kremi:

  • sladka smetana
  • čokoladne mrvice

Pijana nevesta – postopek:

V plastični posodici najprej  zmešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor, nato pa tem sestavinam, ki smo jih predhodno zmiksali še ostale. Vlijemo na pekač, obložen s peka papirjem. Biskvit  pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut.

Pijana nevestaPijana nevestaPijana nevesta

Ko je biskvit pečen, v kozici pripravimo preliv, ga zagrejemo na zmernem ognju in polijemo po biskvitu.

Pijana nevesta

Od 1 l mleka, odvzamemo par žlic mleka, ga zmešamo z 2 vanilji pudinga, ostalo mleko zavremo. Skuhan puding enakomerno polijemo po biskvitu, ga ohladimo na zraku ali v hladilniku.

Pijana nevesta

Stepemo sladko smetano, enakomerno namažemo po pudingu, po vrhu pa posipamo čokoladne mrvice ali naribamo jedilno čokolado.

Dober tek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor