Pijana nevesta
Pijana nevesta je okusna sladica, primerna za vse generacije. Je preproste izdelave, bogata z vaniljevim prelivom ter obdana s sladko smetano in čokoladnimi mrvicami.
Pijana nevesta – pripomočki:
- kozica
- pekač
- jedilna žlica
- električni mešalnik
- lonec
- plastična posodica
- lopatka
Pijana nevesta – sestavine:
Biskvit:
- 3 jajca
- 9 žlic sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 10 žlic gladke moke
- 9 žlic mleka
- 9 žlic olja
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici kakava (po želji)
Preliv:
Krema:
- 1 l mleka
- 2 vanilj pudinga
Preliv po kremi:
- sladka smetana
- čokoladne mrvice
Pijana nevesta – postopek:
V plastični posodici najprej zmešamo jajca, sladkor in vaniljev sladkor, nato pa tem sestavinam, ki smo jih predhodno zmiksali še ostale. Vlijemo na pekač, obložen s peka papirjem. Biskvit pečemo na 180 stopinjah približno 30 minut.
Ko je biskvit pečen, v kozici pripravimo preliv, ga zagrejemo na zmernem ognju in polijemo po biskvitu.
Od 1 l mleka, odvzamemo par žlic mleka, ga zmešamo z 2 vanilji pudinga, ostalo mleko zavremo. Skuhan puding enakomerno polijemo po biskvitu, ga ohladimo na zraku ali v hladilniku.
Stepemo sladko smetano, enakomerno namažemo po pudingu, po vrhu pa posipamo čokoladne mrvice ali naribamo jedilno čokolado.
Dober tek!