Jogurtov biskvit s sadjem
Jogurtov biskvit s sadjem je povsem enostaven za pripravo, ker ne potrebujete kuhinjske tehtnice. Za odmerjanje sestavin je dovolj le prazen jogurtov lonček, sestavine, ki jih ima doma vsaka gospodinja ter sezonsko sadje. Pri pripravi lahko sodelujejo tudi otroci.
Jogurtov biskvit s sadjem- pripomočki
- pekač velikosti 38*25 cm
- električni mešalnik
- jogurtov lonček (za merjenje sestavin)
Jogurtov biskvit s sadjem – sestavine:
- 2 jajci
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 2 jogurtova lončka gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 1/ 2 jogurtovega lončka olja
- 1 jogurt
- sadje (količina po želji oziroma po občutku)
Jogurtov biskvit s sadjem – postopek
V plastično posodico ubijemo dve jajci ter dodamo sladkor.
V drugi posodici zmešamo pecilni prašek z moko, ju dodamo k jajčni zmesi, nato pa primešamo še olje in jogurt.
Pekač obložimo s peka papirjem ter vanj vlijemo pripravljeno zmes.
Borovnice ali kakšno drugo sezonsko sadje operemo pod tekočo vodo ter posipamo po pripravljeni zmesi. Pečemo 30 minut na 180 stopinjah Celzija.
Pečen biskvit posipamo s sladkorjem v prahu in narežemo na poljubno velike kose.
Dober tek!