Poletna mineštra s testeninami
Print Friendly, PDF & Email

Mineštra je morda jed, ki bolj pritiče hladnejšim dnem, a ko je vrt poln zelenjave, bi je bilo škoda ne uporabiti v tej jedi. Mineštra iz sveže zelenjave je hitro pripravljena, bogata z vitamini in minerali, povrh vsega pa dobrega okusa.

poletna-minestra-s-testeninami

Poletna mineštra s testeninami – pripomočki:

  • nož in deska
  • lonec
  • ponvica
  • žlica
  • žlička
  • kuhalnica
  • cedilo

Poletna mineštra s testeninami – sestavine:

za 2 osebi

  • 1 večji krompir
  • 2 korenčka
  • peste cvetače
  • pest brokolija
  • 3 žlice maščobe (rastlinsko olje, svinjska mast…)
  • 1 par hrenovk ali klobas
  • 2 žlici bele moke
  • žlička mlete rdeče paprike
  • pest testenin
  • voda
  • sol in poper

Poletna mineštra s testeninami- postopek:

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Očistimo tudi korenček in ga narežemo na kolobarje. Cvetačne in brokolijeve cvetove raztrgamo na manjše dele, trše dele pa narežemo.

V lonec nalijemo žlico maščobe in segrevamo. Ko je maščoba segreta, na njej podušimo zelenjavo.

Po nekaj minutah zalijemo z vodo in še naprej kuhamo. Rahlo solimo in popramo, saj bo nekaj začimbe dodala še hrenovka ali klobasa. Med tem pripravimo prežganje. V ponvici segrejemo 2 žlici maščobe, vanjo pa vsujemo moko in jo pražimo. S kuhalnico mešamo, da se moka ne zažge. Ko postane moka rahlo rjava, dodamo žličko mlete paprike, na hitro premešamo in zalijemo z vodo.

Ko je zelenjava kuhana, prežganje vlijemo v mineštro in premešamo. Če v jedi ne želimo grudic, vlijemo prežganje preko cedilca. V kolikor se nam bo jed zdela pregosta, zalijemo s še malo vode.

V mineštro dodamo kuhat testenine. Hrenovke ali klobase narežemo na kolobarje in jih prav tako damo kuhat v mineštro. Ko so testenine in mesnine kuhane, je jed gotova in pripravljena na lačne želodčke.

Brbončice vam bodo hvaležne.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.2]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor