Okusen mlečni zdrob z nutelo in cimetom
Le kdo ne pozna mlečnega zdroba ali gresa oz. grisa, kot mu nekateri pravijo? Že mamice so nam ga delale, vendar zdaj, ko si ga sama pripravljam, rada vanj dodam nutelo, cimet in še nekaj malenkosti, da dobi poseben okus, in tak je še slajši. Mlečni zdrob z nutelo je ena izmed mojih najljubših jedi.
Pripomočki za pripravo mlečnega zdroba z nutelo:
- kozica
- metlica za stepanje
- štedilnik
- kuhalnica
- žlica
Sestavine za pripravo mlečnega zdroba z nutelo:
- 600 ml mleka
- 4 žlice pšeničnega zdroba
- 2 žlici medu
- 2 žlici nutele
- ščepec cimeta
- ščepec kakava v prahu
Postopek priprave mlečnega zdroba z nutelo:
Mleko damo v kozico in zavremo. Ko mleko zavre, dodamo pšenični zdrob in mešamo z metlico za stepanje.
Kozico potem umaknemo z ognja in vanjo dodamo med.
Dodamo še cimet in malo premešamo.
Ko se vse lepo poveže, postrežemo v krožnike. Na sredino vsakega krožnika damo žlico nutele in vse potresemo s kakavom. Mlečni zdrob z nutelo in cimetom je nadvse preprosta jed, ki vas bo spomnila na otroštvo in bo lahek obrok za večerjo ali malico. Dober tek!