Kremni vaniljev sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Sladoled nam prija v vseh letnih časih, sicer v poletnih mesecih še bolj kot običajno in redki so, ki ga ne marajo. Vaniljev sladoled je eden od okusov, ki obstaja že od nekdaj in je dobra podlaga, da vanj primešamo različne okuse: maline, jagode, mango, borovnice, čokolado, lešnike … Recept za kremni vaniljev sladoled vam obljublja resnično kremni in nadvse okusni sladoled. Pripravite ga lahko z aparatom za sladoled ali brez.

Kremni vaniljev sladoled – pripomočki:

  • lonec
  • tehtnica
  • metlica za mešanje
  • žlica
  • skodelica
  • aparat za sladoled (ni obvezno)

Kremni vaniljev sladoled – sestavine:

  • 800 ml smetane za kuhanje (tiste bolj goste)
  • 80 g sladkorja (oz. po želji)
  • 2 vrečici vaniljevega sladkorja, še bolje strok vanilje
  • 3 rumenjaki

Kremni vaniljev sladoled – postopek:

V lonec damo smetano za kuhanje, sladkor in vaniljev sladkor in kuhamo, da zavre. Občasno premešamo.Ko smetana zavre, jo odstavimo in vanjo z metlico vmešamo rumenjake in ponovno vrnemo na blagi ogenj in ob mešanju pokuhamo še cca. 2 minuti. Nato lonec odstavimo iz ognja in pustimo, da se popolnoma ohladi. Ko je zmes za kremni vaniljev sladkor ohlajena, jo presipamo v aparat za sladoled in pustimo, da naredi svoje. Če bomo uporabili aparati za sladoled, vedno aparat vklopimo najprej na prazno in šele nato skozi odprtino zlijemo zmes. V nasprotnem primeru bi se zmes takoj zamrznila ob stene aparata in metlica se ne bi več mogla vrteti.

Če aparata za sladoled nimate, ohlajeno maso 2 minuti stepajte z električnim mešalcem, da masa dobi malo na “zračnosti”, nato maso presipamo v posodo in jo damo v zamrzovalnik.

Dobili smo nadvse okusen in kremen sladoled, ki mu po želji spreminjamo in dodajamo okuse. Lahko mu dodamo pire iz malin, jagod, borovnic … Dodamo mu lahko tudi mlete oreščke, čokolado …

Veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor