Možgani z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Možgani z jajci so morda že malo pozabljena jed, saj koline niso več tako pogoste, možganov pa ni moč dobiti kjerkoli. Na prvi pogled možgani na krožniku ne delujejo kot kulinarični presežek. Marsikoga najbrž odvrne že sama misel, da bi jedel možgane, a za pravega gurmana ni ovir in zadržkov.

mozgani-z-jajci

Možgani z jajci – pripomočki:

  • ponev
  • žlica
  • vilice
  • kuhalnica

Možgani z jajci – sestavine:

za 2 osebi

  • 200 g očiščenih možganov
  • žlica svinjske masti
  • 2 žlici krušnih drobtin
  • 3 jajca
  • sol

Možgani z jajci – postopek:

V ponvi segrejemo maščobo, na kateri prepražimo drobtine.

mozgani-z-jajci

Nato dodamo očiščene možgane in jih na hitro popražimo.

mozgani-z-jajci

Med praženjem jih z vilicami tlačimo, da se pomešajo z drobtinami in razpadejo na manjše kose.

mozgani-z-jajci

Nato v ponev ubijemo jajca. Premešamo in jed še malo pražimo, da jajca zakrknejo. Tik pred serviranjem solimo po okusu. Ponudimo s kosom kruha.

mozgani-z-jajci

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.5]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor