Možgani z jajci
Možgani z jajci so morda že malo pozabljena jed, saj koline niso več tako pogoste, možganov pa ni moč dobiti kjerkoli. Na prvi pogled možgani na krožniku ne delujejo kot kulinarični presežek. Marsikoga najbrž odvrne že sama misel, da bi jedel možgane, a za pravega gurmana ni ovir in zadržkov.
Možgani z jajci – pripomočki:
- ponev
- žlica
- vilice
- kuhalnica
Možgani z jajci – sestavine:
za 2 osebi
- 200 g očiščenih možganov
- žlica svinjske masti
- 2 žlici krušnih drobtin
- 3 jajca
- sol
Možgani z jajci – postopek:
V ponvi segrejemo maščobo, na kateri prepražimo drobtine.
Nato dodamo očiščene možgane in jih na hitro popražimo.
Med praženjem jih z vilicami tlačimo, da se pomešajo z drobtinami in razpadejo na manjše kose.
Nato v ponev ubijemo jajca. Premešamo in jed še malo pražimo, da jajca zakrknejo. Tik pred serviranjem solimo po okusu. Ponudimo s kosom kruha.
Naj vam tekne!