Dobro pecivo z orehi in čokolado
Če združimo orehe in čokolado, dodamo še malo marelične marmelade, dobimo nadvse slastno dobro pecivo z orehi in čokolado.
Dobro pecivo z orehi in čokolado – pripomočki:
- tehtnica
- 2 posodi za mešanje
- žlica
- pekač mere 28 x 16 cm
- peki papir
Dobro pecivo z orehi in čokolado – sestavine:
Pekač mere 28 x 16 cm
Testo:
- 85 g masla
- 50 g sladkor
- 1 vaniljev sladkor
- 4 rumenjaki
- 85 g gladke moke
- 1/2 vrečice pecilnega praška
Premaz:
- 3 žlice marelične marmelade
Nadev:
- 4 beljaki
- 80 g sladkorja v prahu
- 20 g naribane čokolade za kuhanje
- 85 g mletih orehov
Posip:
- žlička sladkorja v prahu
Dobro pecivo z orehi in čokolado – postopek:
Jajca ubijemo in ločimo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo sladkor, vaniljev sladkor in maslo sobne temperature ter vse skupaj zmešamo v kremno zmes.Dodamo presejano moko s pecilnim in z mešanjem sestavine povežemo.Pekač obložimo s peki papirjem in nanj premažemo testo. Testo je bolj gosto, zato si pomagamo z žlico. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija klasične peke in testo pečemo 10 minut.Po 10-in minutah pečenja pekač vzamemo iz pečice in po testu premažemo marelično marmelado.Iz beljakov naredimo sneg in vmešamo sladkor v prahu.Nato dodamo mlete orehe in naribano čokolado. Orehi so lahko fino ali bolj grobo mleti, odvisno od okusa.Beljakov sneg premešamo in povežemo.Beljake z orehi in čokolado enakomerno premažemo čez marmelado in ponovno damo peči za cca. 20 minut na 180 stopinj Celzija klasične peke. Zadnje 3 minute lahko vklopite ventilacijo.Po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine 4 x 4 cm.Marianna vam želi prijetno sladkanje!