Dobro pecivo z orehi in čokolado
Print Friendly, PDF & Email

Če združimo orehe in čokolado, dodamo še malo marelične marmelade, dobimo nadvse slastno dobro pecivo z orehi in čokolado.

Dobro pecivo z orehi in čokolado – pripomočki:

  • tehtnica
  • 2 posodi za mešanje
  • žlica
  • pekač mere 28 x 16 cm
  • peki papir

Dobro pecivo z orehi in čokolado – sestavine:

Pekač mere 28 x 16 cm

Testo:

  • 85 g masla
  • 50 g sladkor
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 rumenjaki
  • 85 g gladke moke
  • 1/2 vrečice pecilnega praška

Premaz:

  • 3 žlice marelične marmelade

Nadev:

  • 4 beljaki
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 20 g naribane čokolade za kuhanje
  • 85 g mletih orehov

Posip:

  • žlička sladkorja v prahu

Dobro pecivo z orehi in čokolado – postopek:

Jajca ubijemo in ločimo rumenjake in beljake. K rumenjakom dodamo sladkor, vaniljev sladkor in maslo sobne temperature ter vse skupaj zmešamo v kremno zmes.Dodamo presejano moko s pecilnim in z mešanjem sestavine povežemo.Pekač obložimo s peki papirjem in nanj premažemo testo. Testo je bolj gosto, zato si pomagamo z žlico. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija klasične peke in testo pečemo 10 minut.Po 10-in minutah pečenja pekač vzamemo iz pečice in po testu premažemo marelično marmelado.Iz beljakov naredimo sneg in vmešamo sladkor v prahu.Nato dodamo mlete orehe in naribano čokolado. Orehi so lahko fino ali bolj grobo mleti, odvisno od okusa.Beljakov sneg premešamo in povežemo.Beljake z orehi in čokolado enakomerno premažemo čez marmelado in ponovno damo peči za cca. 20 minut na 180 stopinj Celzija klasične peke. Zadnje 3 minute lahko vklopite ventilacijo.Po vrhu potrosimo s sladkorjem v prahu in narežemo na rezine 4 x 4 cm.Marianna vam želi prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor