Jabolčni muffini
Sočni jabolčni muffini se še posebno priležejo ob popoldanski kavi ali čaju.
Jabolčni muffini – pripomočki:
- večja plastična posoda
- dve manjši plastični posodi
- nožek za lupljenje
- nož
- deska za rezanje
- pekač za muffine
- papirnate posodice za muffine
- velika žlica
- metlica za stepanje
Jabolčni muffini – sestavine:
- 2 jajci
- 250 g moke
- 150 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška
- ščepec soli
- 1 žlica cimeta
- 1 veliko jabolko
- 50 g suhega sadja (rozin ali brusnic)
- 125 g tekočega jogurta
- 200 ml mleka
- 3 žlice olja
- 1 žlica ruma (po želji)
Jabolčni muffini – postopek priprave:
Suho sadje stresemo v manjšo posodo. Dodamo vodo in rum, tako da je suho daje v celoti pokrito s tekočino, ter pustimo namočeno med pripravo testa.
Olupimo jabolko in ga narežemo na majhne koščke. Te posujemo s cimetom in jih pustimo v ločeni posodi.
Nato se lotimo priprave testa. V večjo plastično posodo ubijemo jajci in dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešanico stepemo z metlico tako, da nastane tekoča zmes. Zmesi dodamo olje, sol in jogurt ter ponovno stepamo z metlico.
Med stepanjem izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko tako, da porabimo obe sestavini.
Na koncu dodamo koščke jabolk in suhega sadja. Nalahno jih vmešamo v pripravljeno maso, najbolje z veliko žlico. Papirnate modelčke nastavimo v pekač za muffine in vsakega napolnimo z maso. Ta naj zapolni tri četrtine papirnatega modelčka.
Jabolčne muffine pečemo 10 minut na 200° nato pa zmanjšamo na temperaturo 180° in pečemo še 15 minut.
Naj vam teknejo!