Jabolčni muffini
Print Friendly, PDF & Email

Sočni jabolčni muffini se še posebno priležejo ob popoldanski kavi ali čaju.

Jabolčni mafin

 

Jabolčni muffini – pripomočki:

  • večja plastična posoda
  • dve manjši plastični posodi
  • nožek za lupljenje
  • nož
  • deska za rezanje
  • pekač za muffine
  • papirnate posodice za muffine
  • velika žlica
  • metlica za stepanje

Jabolčni muffini – sestavine:

  • 2 jajci
  • 250 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 1 žlica cimeta
  • 1 veliko jabolko
  • 50 g suhega sadja (rozin ali brusnic)
  • 125 g tekočega jogurta
  • 200 ml mleka
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica ruma (po želji)

Jabolčni muffini – postopek priprave:

Suho sadje stresemo v manjšo posodo. Dodamo vodo in rum, tako da je suho daje v celoti pokrito s tekočino, ter pustimo namočeno med pripravo testa.

Olupimo jabolko in ga narežemo na majhne koščke. Te posujemo s cimetom in jih pustimo v ločeni posodi.

Jabolčni muffini 1

Nato se lotimo priprave testa. V večjo plastično posodo ubijemo jajci in dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Mešanico stepemo z metlico tako, da nastane tekoča zmes. Zmesi dodamo olje, sol in jogurt ter ponovno stepamo z metlico.

Med stepanjem izmenično dodajamo moko s pecilnim praškom in mleko tako, da porabimo obe sestavini.

Jabolčni muffini 2

Na koncu dodamo koščke jabolk in suhega sadja. Nalahno jih vmešamo v pripravljeno maso, najbolje z veliko žlico. Papirnate modelčke nastavimo v pekač za muffine in vsakega napolnimo z maso. Ta naj zapolni tri četrtine papirnatega modelčka.

Jabolčni muffini 3

Jabolčne muffine pečemo 10 minut na 200° nato pa zmanjšamo na temperaturo 180° in pečemo še 15 minut.

Jabolčni muffini 4

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 3.9]

Dodaj odgovor