Mehiške palačinke
Da ne bodo palačinke vedno namazane z marmelado in da se ne bomo odpovedali načrtom za kosilo, če nimamo tortilj, pripravimo te odlične in nasitne mehiške palačinke, ki zasvojijo z okusom.
Pripomočki za mehiške palačinke:
- skleda
- deska
- žlica
- ponev
- manjša posoda
- ribežen
- servirne skledice
Sestavine za mehiške palačinke:
- palačinke
- kisla smetana
- sir
- 2 žlici olja
- 1 čebula
- 1 zelena in rdeča paprika
- 1 konzerva koruze
- 1 konzerva fižola
- piščančje prsi
- sol
- curry
Spečemo palačinke.
Za nadev v ponvi segrejemo olje, dodamo narezano čebulo in počakamo, da postekleni. Medtem narežemo papriki in ju dodamo v ponev. Solimo, premešamo in pokrito kuhamo 15 minut.
Dodamo koruzo in fižol in kuhamo še 5 minut.
Piščančje prsi narežemo na trakove in jih popečemo v manjši posodi. Za boljši okus jih posujemo s soljo in curryjem.
Naribamo sir.
Kuhano zelenjavo, sir, kislo smetano in piščančje prsi nadevamo v servirne skledice. Dodamo seveda tudi žličke ali vilice, s katerimi bomo dobrote lahko nanesli na palačinke.
Palačinko po sredini najprej namažemo s kislo smetano, dodamo malo zelenjave, nanjo naložimo nekaj trakov piščančjega mesa in na koncu vse skupaj posujemo še s sirom. Palačinko zvijemo, ugriznemo vanjo in uživamo v polnosti okusov.
Zraven, kar v palačinko, se zelo poda kakšen listek zelene solate, ki ni okisana, ampak preprosto natrgana in položena vanjo.