Pašta z bučno kremo
Pašta z bučno kremo je fino in hitro pripravljeno kosilo iz ostankov včerajšnje večerje, saj je bučna krema samostojna jed. Kadar jo malo ostane se hitro spremeni v novo in okusno jed. Seveda lahko bučno kremo naredimo v manjši količini prav s tem namenom, da pripravimo okusno pašto ali rižoto.
Pripomočki za pripravo pašte z bučno kremo
- lonec
- ponev
- kuhinjska deska in nož
Sestavine za pripravo pašte z bučno kremo
Za 3 osebe
- 2 dl bučne krema
- 1 mozzarella
- 200 g pašte (testenin)
- sol in poper po želji
Postopek priprave pašte z bučno kremo
Lonec vode pristavimo na ogenj in posolimo. V ponev damo bučno kremo in jo postavimo na štedilnik. Ko voda zavre v lonec stresemo pašto.
Med tem ko se pašta, po navodilih kuha, malo predelamo bučno kremo. Mozzarello zrežemo na majhne koščke in stresemo v bučno kremo, ki se greje na nizkem ognju.
Ko se mozzarella stopi naredi fin okus in lepo se vleče.
Ko je pašta kuhana jo odcedimo in primešamo v ponev, k bučni kremi in mozzarelli. Vse sestavine dobro premešamo preložimo v krožnike in po okusu popopramo.
Dober tek!