Pašta z bučno kremo
Print Friendly, PDF & Email

Pašta z bučno kremo je fino in hitro pripravljeno kosilo iz ostankov včerajšnje večerje, saj je bučna krema samostojna jed. Kadar jo malo ostane se hitro spremeni v novo in okusno jed. Seveda lahko bučno kremo naredimo v manjši količini prav s tem namenom, da pripravimo okusno pašto ali rižoto.

Pašta z bučno kremo

Pripomočki za pripravo pašte z bučno kremo

  • lonec
  • ponev
  • kuhinjska deska in nož

Sestavine za pripravo pašte z bučno kremo

Za 3 osebe

  • 2 dl bučne krema
  • 1 mozzarella
  • 200 g pašte (testenin)
  • sol in poper po želji

Postopek priprave pašte z bučno kremo

Lonec vode pristavimo na ogenj in posolimo. V ponev damo bučno kremo in jo postavimo na štedilnik. Ko voda zavre v lonec stresemo pašto.

Pašta z bučno kremo

Med tem ko se pašta, po navodilih kuha, malo predelamo bučno kremo. Mozzarello zrežemo na majhne koščke in stresemo v bučno kremo, ki se greje na nizkem ognju.

Pašta z bučno kremo

Ko se mozzarella stopi naredi fin okus in lepo se vleče.

Pašta z bučno kremo

Ko je pašta kuhana jo odcedimo in primešamo v ponev, k bučni kremi in mozzarelli. Vse sestavine dobro premešamo preložimo v krožnike in po okusu popopramo.

Pašta z bučno kremo

Pašta z bučno kremo

Dober tek!

Dodaj odgovor