Bučke pod krinko
Print Friendly, PDF & Email

Bučke pod krinko so pravzaprav rahlo in mehko pecivo. Lahko predstavlja samostojno pecivo za zajtrk ali malico, ali pa biskvit rojstno dnevne torte. Bučke se večinoma uporabljajo za pripravo slanih jedi, v resnici pa se njihov delikaten okus zelo lepo spoji s sladkimi sestavinami. Otroci, ki običajno ne obožujejo zelenjave, ne bodo niti opazili, da se v torti skrivajo bučke.Bučke pod krinko

Pripomočki za bučke pod krinko

  • ribežen in cedilo
  • električni mešalnik
  • sklede in kuhalnice
  • pekač 26 cm premera

Sestavine za bučke pod krinko

Bučke pod krinko

  • 300 g bučk
  • 3 jajca
  • 300 g moke
  • 100 g lešnikove ali mandljeve moke
  • 180 g sladkorja
  • 120 ml olja
  • 1 pecilni prašek
  • naribana lupina 1 limone
  • 1 vaniljin strok

Postopek priprave bučk pod krinko

Torte z bučkami se lotimo s pripravo bučk. Bučke očistimo, operemo in naribamo na grobo. Naribane bučke damo v cedilo in pustimo, da spustijo malo vode tako, da ne bo torta preveč mokra.

Bučke pod krinko

V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem.

Bučke pod krinko

Nato dodamo moko, lešnikovo ali mandljevo moko in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali.

Bučke pod krinko

Dodamo še naribano limonino lupino in vaniljina semena ter olje.

Bučke pod krinko

Nazadnje primešamo še naribane bučke.

Bučke pod krinko

Zmes vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici na 180 °C 45-50 minut.

Bučke pod krinko

Pecivo lahko postrežemo s posipom sladkorja v prahu. Lahko jo pa še okrasimo in nihče ne bo sanjal kaj se skriva v rojstno dnevni torti ;-).

Bučke pod krinko

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor