Bučke pod krinko
Bučke pod krinko so pravzaprav rahlo in mehko pecivo. Lahko predstavlja samostojno pecivo za zajtrk ali malico, ali pa biskvit rojstno dnevne torte. Bučke se večinoma uporabljajo za pripravo slanih jedi, v resnici pa se njihov delikaten okus zelo lepo spoji s sladkimi sestavinami. Otroci, ki običajno ne obožujejo zelenjave, ne bodo niti opazili, da se v torti skrivajo bučke.
Pripomočki za bučke pod krinko
- ribežen in cedilo
- električni mešalnik
- sklede in kuhalnice
- pekač 26 cm premera
Sestavine za bučke pod krinko
- 300 g bučk
- 3 jajca
- 300 g moke
- 100 g lešnikove ali mandljeve moke
- 180 g sladkorja
- 120 ml olja
- 1 pecilni prašek
- naribana lupina 1 limone
- 1 vaniljin strok
Postopek priprave bučk pod krinko
Torte z bučkami se lotimo s pripravo bučk. Bučke očistimo, operemo in naribamo na grobo. Naribane bučke damo v cedilo in pustimo, da spustijo malo vode tako, da ne bo torta preveč mokra.
V skledi penasto stepemo jajca s sladkorjem.
Nato dodamo moko, lešnikovo ali mandljevo moko in pecilni prašek, ki smo jih predhodno presejali.
Dodamo še naribano limonino lupino in vaniljina semena ter olje.
Nazadnje primešamo še naribane bučke.
Zmes vlijemo v pekač in pečemo v ogreti pečici na 180 °C 45-50 minut.
Pecivo lahko postrežemo s posipom sladkorja v prahu. Lahko jo pa še okrasimo in nihče ne bo sanjal kaj se skriva v rojstno dnevni torti ;-).
Dober tek!