Regrat s slanino in jajci
Pomlad je zame najlepši letni čas in ko slišim besedo pomlad, je moja prva misel regrat. Ne samo, da ima izredno zdravilne učinke, je tudi neizmerno okusen, predvsem v solati. Sama si najraje pripravim regrat s hrustljavo zapečeno slanino in kuhanimi jajci.
Regrat s slanino in jajci – pripomočki:
- skleda
- ponev
- nož
- kozica
Regrat s slanino in jajci – sestavine:
Za 1 osebo
- 100 g očiščenega regrata (količino lahko po mili volji spreminjate)
- 50 g hamburške slanine
- 3 jajca
- 1 žlica olja
- 3 žlice kisa
- sol
- 1 žlico bučnega olja (ni obvezno)
Regrat s slanino in jajci – postopek:
Regrat, ki smo ga nabrali očistimo in temeljito operemo. Vodo menjavamo tako dolgo, dokler ne postane čista.
Da bomo regrat lažje jedli, ga narežemo na manjše kose.
Hamburško slanino narežemo na manjše kose in jo na žlici olja popečemo do hrustljavosti.
K regratu dodamo še vroče pečeno slanino in prav tako prilijemo olje, ki je nastalo pri pečenju, narežemo trdo kuhana jajca, solimo, okisamo in premešamo. Če nam je všeč, dodamo še žličko bučnega olja.
Regrat s slanino in jajci je pripravljen, želim vam samo še dober tek.