Polentni hrustljavčki
Enostaven in okusen prigrizek, malo sestavin in hitra priprava. 😀 Polentni hrustljavčki so okusni in predvsem zelo zelo hrustljavi. 😀 Poskusite!
Polentni hrustljavčki – pripomočki:
- štedilnik
- kozica
- ponev
- papir za peko
- nož za mazanje
- lesena lopatica
- nož
Polentni hrustljavčki – sestavine:
- polenta (cca. 100 g)
- voda za kuhanje
- sol in poper po okusu
- olje za cvrtje
Polentni hrustljavčki – postopek:
V kozici skuhamo polento, po navodilih na embalaži. Polento med kuhanjem solimo in popramo po okusu.
Med tem, ko se polenta kuha na delovni površini raztegnemo kos papirja za peko. Ko se je polenta skuhala, na papir za peko denemo kup polente in ga z nožem za mazanje razmažemo čimbolj na tanko, na cca. 3 mm debeline.
Pustimo, da se hladi in zatrdi, to ponavadi traja cca. 15 minut. Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo malo olja za cvrtje, cca. žlico do dve. Razmazano polento, z nožem režemo na kvadrate ali pravokotnike, velike cca. 3×3 cm, oz. po želji, pazimo da ne prerežemo papirja za peko.
Ko se je olje dovolj segrelo, kvadratke iz polente previdno vzamemo oz. odlepimo iz papirja za peko.
Polagamo jih na vroče olje.
Zapečemo jih do zlato rjave barve, jih obrnemo in jih zapečemo še z druge strani.
Bolj kot bodo zapečeni, bolj bodo hrustljavi. Okusni hrustljački so tako pečeni! 🙂
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah