Polentni hrustljavčki
Print Friendly, PDF & Email

Enostaven in okusen prigrizek, malo sestavin in hitra priprava. 😀 Polentni hrustljavčki so okusni in predvsem zelo zelo hrustljavi. 😀 Poskusite!

polentni-hrustljavcki-7

Polentni hrustljavčki – pripomočki:

  • štedilnik
  • kozica
  • ponev
  • papir za peko
  • nož za mazanje
  • lesena lopatica
  • nož

Polentni hrustljavčki – sestavine:

  • polenta (cca. 100 g)
  • voda za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • olje za cvrtje

Polentni hrustljavčki – postopek:

V kozici skuhamo polento, po navodilih na embalaži. Polento med kuhanjem solimo in popramo po okusu.

polentni-hrustljavcki

Med tem, ko se polenta kuha na delovni površini raztegnemo kos papirja za peko. Ko se je polenta skuhala, na papir za peko denemo kup polente in ga z nožem za mazanje razmažemo čimbolj na tanko, na cca. 3 mm debeline.

polentni-hrustljavcki-1

polentni-hrustljavcki-2

Pustimo, da se hladi in zatrdi, to ponavadi traja cca. 15 minut. Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo malo olja za cvrtje, cca. žlico do dve. Razmazano polento, z nožem režemo na kvadrate ali pravokotnike, velike cca. 3×3 cm, oz. po želji, pazimo da ne prerežemo papirja za peko.

polentni-hrustljavcki-3

Ko se je olje dovolj segrelo, kvadratke iz polente previdno vzamemo oz. odlepimo iz papirja za peko.

polentni-hrustljavcki-4

Polagamo jih na vroče olje.

polentni-hrustljavcki-5

Zapečemo jih do zlato rjave barve, jih obrnemo in jih zapečemo še z druge strani.

polentni-hrustljavcki-6

Bolj kot bodo zapečeni, bolj bodo hrustljavi. Okusni hrustljački so tako pečeni! 🙂

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor