Piščanec s sezamom in tatarsko omako
Print Friendly, PDF & Email

Včasih kar ne vemo, kaj bi še naredili s piščančjim (ali puranjim) mesom. Ta recept je preprost, a vendarle inovativen in drugačen. Piščančje palčke so hitro pripravljene in nadvse okusne, domača tatarska omaka pa jim da piko na i, saj jih osveži. Piščanec s sezamom in tatarsko omako je torej kosilo, ki ga enostavno morate poskusiti, saj vas bo očaralo.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Pripomočki za piščanca in tatarsko omako:

  • ponev
  • deska za rezanje
  • nož
  • posoda
  • jušna žlica za mešanje
  • lopatica za obračanje

Sestavine za piščanca in tatarsko omako:

Za piščanca oz. piščančje palčke:

  • 350 g piščančjega ali puranjega mesa
  • 1 jajce
  • 100 g moke
  • 2 manjši jajci ali 1 večje
  • 2 jušni žlici sezama
  • kanček olja
  • čajna žlička soli

Za tatarsko omako:

  • 5 kislih kumar
  • 120 g kisle smetane
  • ščepec soli, popra
  • malo limoninega soka
  • 2 jušni žlici majoneze

Postopek za pripravo piščanca in tatarske omake:

V posodo damo jajce, moko, sol in malo olja.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Premešamo in dodamo še sezam.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Piščančje ali puranje meso narežemo na trakce in jih potopimo v dobljeno zmes.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Dobro premešamo.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Na močnem ognju segrejemo olje in nanj položimo mesne trakce.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Ko mesni trakci z ene strani lepo porumenijo, jih previdno obrnemo še na drugo stran, da se povsem zapečejo.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Medtem na hitro pripravimo tatarsko omako tako, da v posodici zmešamo vse sestavine zanjo (kisle kumare, kislo smetano, majonezo, začimbe) in premešamo.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Piščančje palčke so zdaj že pečene. Postrežemo jih v krožnik in polijemo z nekaj žlicami domače tatarske omake. V kuhinji in na krožniku že prijetno diši: piščanec s sezamom in tatarsko omako je zapečen, začinjen in sočen, za kar poskrbi tudi tatarska omaka. Poskusite, ideja je preprosta, toda zanimiva  in malo drugačna.

Piščanec s sezamom in tatarsko omako

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor