Testenine v paradižnikovi omaki
Večkrat sem v dilemi kaj narediti za kosilo. V družini imam vegetarijance in ljubitelje mesnih jedi, a k sreči vsi imamo radi testenine. Če imate tudi vi podobne težave, poskusite s testeninami v kombinaciji s čudovito paradižnikovo omako. Zagotovo bodo navdušeni tako vegetarijanci, kot tudi vsi ljubitelji testenin.
Testenine v paradižnikovi omaki – pripomočki:
- 2 globoki posodi za kuhanje
- deska za rezanje
- 1 velika žlica
- 1 mala žlica
- nož
- lesena žlica za mešanje
- cedilo za odcejanje testenin
Testenine v paradižnikovi omaki – sestavine:
Testenine v paradižnikovi omaki po tem receptu zadostujejo za 8-10 obrokov. Nič ni narobe, če kaj ostane, kajti drug dan je jed še bolj okusna.
- rastlinsko olje
- 3 velike čebule
- 3 pločevinke narezanega paradižnika (3x 400 g)
- 3 velike žlice paradižnikovega koncentrata
- 3 velike žlice narezanega peteršilja
- 8 strokov česna
- sol
- rjavi sladkor
- 1 kg testenin
- 1 dl vode
Testenine v paradižnikovi omaki – postopek:
V globoko posodo za kuhanje nalijemo nekaj olja in dodamo 3 večje narezane čebule in pražimo dalj časa. Večkrat premešamo in po potrebi dodamo 1-2 žlici vode, da se čebula ne prime.
Postopoma dodajamo sestavine. Najprej dodamo 3 žlice paradižnikovega koncentrata, premešamo in dodamo 1 dl vode. Pražimo čebulo in paradižnikov koncentrat vsaj še 10 minut ter večkrat premešamo.
Potem dodamo 8 strokov narezanega česna in 3 velike žlice peteršilja, na hitro premešamo in vlijemo narezan paradižnik iz pločevinke.
Sestavine premešamo, dodamo 4 velike polne žlice rjavega sladkorja in 2 mali žlici soli, vse dobro premešamo, pokrijemo in na tihem ognju kuhamo 1 uro .
Paradižnikovo omako med kuhanjem večkrat premešamo. V tem času skuhamo testenino, jih odcedimo, posolimo po okusu, polijemo z nekaj olja in dobro premešamo, da se ne zlepijo.
Kuhano omako dodamo še vročim testeninam, dobro premešamo pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi vsaj še 1 uro. Ta čudovita sladko- kisla omaka z dodano testenino bo zagotovo zadovoljila tudi najbolj zahtevne okuse.
Dober tek!