Bučni mufini
Sezona buč je na višku in, če še imate v hladilniku ali na vrtu kakšno, si pripravite odlične mufine s sirom. Najboljši so še topli, skupaj s krožnikom bučne juhe.
Bučni mufini – pripomočki:
- večja skleda
- kuhinjska tehtnica
- ribežen
- pekač za mufine
Bučni mufini – sestavine:
- manjša buča (hokaido ali muškatna)
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 100 g naribanega sira (kateregakoli, mi smo uporabili 70 g edamca in 30 g parmezana)
- sol, poper, timijan,bazilika
- 150 g moke
- žlička pecilnega praška
Bučni mufini – priprava:
Bučo naribamo in jo posolimo. Tako bo spustila vodo.
Razžvrkljamo jajca, jim dodamo mleko, baziliko, timijan, malo soli, popra in nariban sir.
Premešamo vse sestavine in postopno dodajamo moko, skupaj s pecilnim praškom.
Na koncu dodamo še naribano bučo, ki smo jo prej dobro odcedili.
Premešamo. Masa mora izgledati tako.
Maso razdelimo v modelčke za mufine. Lahko jih prej čisto malo namastimo z oljem, lahko pa jih pečemo kar v papirnatih modelčkih.
Pekač damo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo jih približno 20 minut, da dobijo lepo rjavo barvo na vrhu.
Mufine zložimo v papirnate posodice, če pa jih že pečemo v njih, pa jih samo še damo na krožnik.
Jemo jih lahko tako tople kot hladne, kot samostojno jed ali kot prilogo k različnim juham. Naj vas sladkost buče popelje v čudoviti jesenski čas.
Pa dober tek!