Šampinjoni, polnjeni s kozjim jogurtom
Sedaj je čas gob, in ker še nikoli nisem jedla polnjenih šampinjonov, sem se odločila, da naredim svojo različico šampinjonov polnjenih s kozjim jogurtom. Lahko se uporabi tudi kisla smetana. Na šampinjone sem naribala ovčji sir. Šampinjoni se kar topijo v ustih. Lahko jih ponudite kot predjed. Vegetarijance boste navdušili.
Pripomočki za šampinjone, polnjene s kozjim jogurtom:
- deska
- nož
- ponev
- pekač (24 x 16 centimetrov)
- ribežen
- krožnik
- posoda
- žlica
- žlička
- lopatica
Sestavine za šampinjone, polnjene s kozjim jogurtom:
Za 4 osebe, kot predjed
- 130 g šampinjonov ali 12 šampinjonov
- 10 g ovčjega sira ali navadnega
- 100 g kozjega jogurta ali kisle smetane
- 1 strok česna
- 2 žlici olja
- 1 žlička peteršilja
- ščepec soli
Postopek priprave šampinjonov, polnjenih s kozjim jogurtom:
Šampinjone očistim ter jim odrežem bete, ki jih (bete), skupaj s sesekljanim česnom prepražim na olju.
Šampinjone položim v namaščen pekač.
V posodi zmešam kozji jogurt, peteršilj, sol ter ohlajene bete s česnom.
Šampinjone napolnim z nadevom.
Ovčji sir naribam in ga potresem po šampinjonih. Vse skupaj pečem 15 minut na 180° C.
Šampinjone ponudim kot predjed. Dober tek!