Bučni mufini
Print Friendly, PDF & Email

Sezona buč je na višku in, če še imate v hladilniku ali na vrtu kakšno, si pripravite odlične mufine s sirom. Najboljši so še topli, skupaj s krožnikom bučne juhe.

bučni mufini 7

 

Bučni mufini – pripomočki:

  • večja skleda
  • kuhinjska tehtnica
  • ribežen
  • pekač za mufine

Bučni mufini – sestavine:

  • manjša buča (hokaido ali muškatna)
  • 4 jajca
  • 1 dl mleka
  • 100 g naribanega sira (kateregakoli, mi smo uporabili 70 g edamca in 30 g parmezana)
  • sol, poper, timijan,bazilika
  • 150 g moke
  • žlička pecilnega praška

Bučni mufini – priprava:

Bučo naribamo in jo posolimo. Tako bo spustila vodo.

bučni mufini

Razžvrkljamo jajca, jim dodamo mleko, baziliko, timijan, malo soli, popra in nariban sir.

bučni mufini 1

Premešamo vse sestavine in postopno dodajamo moko, skupaj s pecilnim praškom.

bučni mufini 2

Na koncu dodamo še naribano bučo, ki smo jo prej dobro odcedili.

bučni mufini 3

Premešamo. Masa mora izgledati tako.

bučni mufini 4

Maso razdelimo v modelčke za mufine. Lahko jih prej čisto malo namastimo z oljem, lahko pa jih pečemo kar v papirnatih modelčkih.

bučni mufini 5

Pekač damo v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija. Pečemo jih približno 20 minut, da dobijo lepo rjavo barvo na vrhu.

bučni mufini 6

Mufine zložimo v papirnate posodice, če pa jih že pečemo v njih, pa jih samo še damo na krožnik.

bučni mufini 7

Jemo jih lahko tako tople kot hladne, kot samostojno jed ali kot prilogo k različnim juham. Naj vas sladkost buče popelje v čudoviti jesenski čas.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor