Kisla repa s smetano, ajdovimi žganci in ocvirki
Print Friendly, PDF & Email

Kisla repa je v zimskem času pravi blagoslov poln vitaminov. Pripravimo jo lahko na več načinov. Meni osebno je omiljen recept kisle repe s smetano.

kisla-repa-s-smetano-in-ajdovimi-zganci-z-ocvirki-7

Kisla repa s smetano, ajdovimi žganci in ocvirki – pripomočki:

  • lonec
  • manjši lonec
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica

Kisla repa s smetano, ajdovimi žganci in ocvirki – sestavine:

  • 500 g kisle repe
  • sol
  • lovorov list
  • voda
  • 3 žlice olja
  • manjša čebula
  • strok česna
  • žlička suhe domače vegete (ni nujno)
  • 300 g kisle smetane
  • žlička moke (po potrebi za podmet)

Kisla repa s smetano, ajdovimi žganci in ocvirki – postopek:

Rezance kisle repe narežemo na manjše rezance, da jo bomo kasneje lažje zajemali na žlico.

kisla-repa-s-smetano-in-ajdovimi-zganci-z-ocvirki-1V lonec damo kislo repo in dolijemo toliko vode, da je pokrita. Dodamo še sol, lovorov list in domačo suho vegeto (neobvezno). Repa se naj kuha 30 minut.

kisla-repa-s-smetano-in-ajdovimi-zganci-z-ocvirki-2

Čebulo in česen na drobno sesekljamo in popražimo na olju. Nato dodamo kislo smetano in premešamo.

kisla-repa-s-smetano-in-ajdovimi-zganci-z-ocvirki-4

Praženje iz čebule z dodatkom kisle smetane, vlijemo v lonec s kislo repo in kuhamo še 20 minut. Če se nam zdi, da je tekočina preredka, naredimo podmet iz moke.

kisla-repa-s-smetano-in-ajdovimi-zganci-z-ocvirki-5

Zraven kisle repe skuhamo še ajdove žgance z ocvirki po receptu tukaj.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor