Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe
Poskusila sem že nič-koliko receptov za zdrobove jušne cmoke, vendar mi je ta recept najbolj všeč, saj cmoki ne vsebujejo niti trohice maščobe. Ne zamastijo juhe in jih ni potrebno predhodno skuhati v vodi in jih že kuhane potem dodati v juho. Enostavno jih zakuhamo v juho in počasi kuhamo, da se napihnejo ter razmehčajo. Postanejo rahli kot oblački.
Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – pripomočki
- posodica za mešanje
- vilice za mešanje
- velika žlica
Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – sestavine
- 2 jajci
- 6 velikih (ne zvrhanih) žlic pšeničnega zdroba
Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – postopek
Najprej v zdrob vmešamo jajca.
Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko homogeno maso in jo pustimo počivati najmanj 40 minut.
Juha, v katero bomo vkuhali cmoke ne sme vreti, temveč mora biti vroča – tik pred vretjem.
Z žlico zajemamo cmoke in jih vlagamo v vročo juho.
Cmoki se kuhajo najmanj 40 minut počasi, na zmernem ognju tako, da juha ne vre.
Cmoki so kuhani, ko jih z vlilico z lahkoto prebodemo in so rahli kot penice.
Juhi ne spremenijo okusa, jo le oplemenitijo. Dober tek.