Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe
Print Friendly, PDF & Email

Poskusila sem že nič-koliko receptov za zdrobove jušne cmoke, vendar mi je ta recept najbolj všeč, saj cmoki ne vsebujejo niti trohice maščobe. Ne zamastijo juhe in jih ni potrebno predhodno skuhati v vodi in jih že kuhane potem dodati v juho. Enostavno jih zakuhamo v juho in počasi kuhamo, da se napihnejo ter razmehčajo. Postanejo rahli kot oblački.

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – pripomočki

  • posodica za mešanje
  • vilice za mešanje
  • velika žlica

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – sestavine

  • 2 jajci
  • 6 velikih (ne zvrhanih) žlic pšeničnega zdroba

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe – postopek

Najprej v zdrob vmešamo jajca.

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe

Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko homogeno maso in jo pustimo počivati najmanj 40 minut.

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe

Juha, v katero bomo vkuhali cmoke ne sme vreti, temveč mora biti vroča – tik pred vretjem.

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe

Z žlico zajemamo cmoke in jih vlagamo v vročo juho.

Zdobovi jušni cmoki brez maščobe

Cmoki se kuhajo najmanj 40 minut počasi, na zmernem ognju tako, da juha ne vre.

Zdobovi jušni cmoki brez maščobe

Cmoki so kuhani, ko jih z vlilico z lahkoto prebodemo in so rahli kot penice.

Zdrobovi jušni cmoki brez maščobe

Juhi ne spremenijo okusa, jo le oplemenitijo. Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor