Slastni fusilli s treviškim radičem
Slastni fusilli s treviškim radičem so tipična jed italijanskega Trevisa. Mnogi mislijo, da je radič grenek vendar ni tako. Pri kuhanju namreč spusti vso svojo grenkobo in postane slasten kot še nikoli. Pripravimo ga lahko na različne načine, spodaj vam predstavljam najbolj enostaven način za pripravo treviškega radiča.
Pripomočki za pripravo slastnih fusillov s treviškim radičem:
- posoda za kuhanje testenin
- posoda za kuhanje omake
- deska za rezanje
- nož
Sestavine za pripravo slastnih fusillov s treviškim radičem:
- glava treviškega radiča
- 200 g testenin fusilli
- 200 ml smetane za kuhanje
- sol
- poper
- strok česna
- olivno olje
Postopek priprave slastnih fusillov s treviškim radičem:
Sesekljan česen bomo prepražili na olivnem olju nekaj sekund. Pazimo, da ne porumeni, ker postane grenek.
Treviški radič bomo očistili, oprali ter ga zrezali na majhne kose.
Sedaj bomo treviški radič dodali česnu in olju ter še nekaj minut vse skupaj pražili.
Vse skupaj premešamo in dodamo smetano za kuhanje.
Omako premešamo in pustimo še nekaj časa, da se kuha na zmernem ognju. Medtem skuhamo testenine kot običajno v slanem kropu. Ko so testenine skuhame in odcedimo in dodamo k omaki.
Vse skupaj dobro premešamo in serviramo takoj.