Široki rezanci s paradižnikovo omako z mletim mesom
Široki rezanci, paradižnikova omaka, mleto meso – mmmmmm … te sestavine že same po sebi napovedujejo in obetajo slasten obrok.
Široki rezanci s paradižnikovo omako z mletim mesom – pripomočki:
- ponev
- lonec
- deska za rezanje
- nož
- kuhalnica
Široki rezanci s paradižnikovo omako z mletim mesom – sestavine:
- 500 g mletega mesa
- velika pločevinka paradižnika v kosih
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 4 žlice olja
- žlica domače suhe vegete
- sol po okusu
- timijan
- bazilika
- 3 žlice paradižnikove mezge (koncetrat)
- žlička sladkorja
- žlička moke
Široki rezanci s paradižnikovo omako z mletim mesom – postopek:
V ponvi na segretem olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo. Nato dodamo sesekljan česen in takoj, ko česen zadiši, dodamo mleto meso in pražimo.
Nato dodamo vse začimbe, paradižnik v kosih in paradižnikovo mezgo. Premešamo in pražimo dalje. Dodamo slabo žličko sladkorja in sol po potrebi.
V primeru, da imamo premalo omake, lahko dolijemo malo vode. Če je potrebno, dodatno zgostimo z moko. Omaka naj na rahlem ognju vre 20 minut. Po želji, lahko dodamo tudi nekaj čilija in čilijeve paste.
Med tem smo v loncu z osoljeno vrelo vodo skuhali domače široke rezance. Ko so kuhani, jih precedimo, presipamo na krožnik in prelijemo s paradižnikovo omako z mletim mesom. Po vrhu potrosimo s parmezanom.
Dober tek!