Sočne polnjene buče
Print Friendly, PDF & Email

Buče na naših vrtovih počasi dosegajo svoje maksimalne velikosti. Večje buče lahko pripravite za kosilo ali večerjo kot samostojno jed. V nadaljevanju si lahko preberete, kako pripraviti sočne polnjene buče kot lahko večerjo ali kosilo.

socne_polnjene_buce_1

Pripomočki za sočne polnjene buče:

  • deska za rezanje
  • nož
  • pečica
  • pekač
  • večja posoda
  • manjša posoda
  • žlica

Sestavine za sočne polnjene buče:

  • ena velika bučasocne_polnjene_buce_2
  • kisla smetana
  • 300 g mletega mesa
  • dimljen sir
  • 1-2 jajci
  • poper
  • sol
  • origano

Postopek priprave za sočne polnjene buče:

Buče najprej operemo in po dolgem razpolovimo. Z žličko izdolbemo sredico s semeni in vsako polovičko posolimo. Polovički postavimo na pekač in pečemo 10 minut na 200°C.

socne_polnjene_buce_3

Vmes pripravimo zmes, s katero bomo napolnili polovički buče. Zmes pripravimo tako, da najprej na manjše koščke narežemo izdolbene kose buče, ki jih primešamo mletemu mesu.

socne_polnjene_buce_4

V drugi posodici si pripravimo razžvrkljana jajca, katerim dodamo še 4 žlice kisle smetane. Obe sestavini premešamo. Tako dobljeno maso vmešamo med mleto meso in buče, vse sestavine pa popopramo in začinimo z origanom.

socne_polnjene_buce_5

Po desetih minutah vzamemo iz pečice polovički buč, ki jih napolnimo z zmesjo vseh sestavin, in sicer najprej do polovice, nato pokrijemo z dimljenim sirom in dodamo zmes do vrha polovičk in na vrhu še enkrat pokrijemo z rezinami sira.

socne_polnjene_buce_6

Tako pripravljene bučke postavimo nazaj v pečico in pečemo približno 25 minut na 200°C. Zadnjih 5 minut vključimo ventilator, da se sir lepo zapeče. Ko so bučke pečene, odlijemo iz njih odvečno tekočino (pri tem si pomagamo z lopatkami).

socne_polnjene_buce_7

Ponudimo sočne polnjene buče kot samostojno jed. Zraven lahko ponudimo rezino kruha popečeno na olivnem olju. Naj vam dobro tekne!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor