Kremna bučna juha s pistacijami
Print Friendly, PDF & Email

Kremna bučna juha s pistacijami je nedvomno eden izmed jesenskih “zadetkov”, tako zaradi svoje preprostosti, kot tudi posebnosti. Najsi gre za družinsko kosilo ali če pridejo na večerjo gosti, kremna bučna juha s pistacijami zagotovo ne bo razočarala.

Kremna bučna juha s pistacijami

Kaj potrebujemo za kremno bučno juho s pistacijami?

  • Posodo za kuhanje,
  • kuhalnico,
  • desko za rezanje,
  • nož in
  • palični mešalnik.

Sestavine za kremno bučno juho s pistacijami:

  • 3/4 kg buče hokaido,
  • Kremna bučna juha s pistacijami2 srednje veliki čebuli,
  • 5 strokov česna,
  • 1 l vode,
  • 1 zvrhana žlica masla,
  • 2 pesti olupljenih pistacij,
  • 1 dl kisle smetane,
  • parmezan,
  • sol,
  • poper in
  • muškatni orešček.

 Postopek priprave kremne bučne juhe s pistacijami:

Buči odstranimo peške, jo olupimo in narežemo na kocke.

Kremna bučna juha s pistacijami

Prav tako olupimo čebulo in česen ter ju narežemo. Maslo damo v posodo za kuhanje in ga raztopimo.

Kremna bučna juha s pistacijami

Dodamo narezano čebulo in jo na zmernem ognju rahlo porjavimo. Dodamo česen in ga nekaj sekund pražimo skupaj s čebulo – le toliko, da lepo zadiši. Dodamo na kocke narezano bučo, dobro premešamo ter vse skupaj pražimo še kakšno minuto ali dve.

Kremna bučna juha s pistacijami

Zalijemo z vodo, posodo pokrijemo in na zmernem ognju pustimo vreti 15 minut, da se buča zmehča.

Kremna bučna juha s pistacijami

S paličnjakom nato kar v loncu vse skupaj zmeljemo. Pri tem ne hitimo ter si vzemimo nekaj časa, da bo juha tudi na žlici in jeziku zares gladka in kremasta.

Kremna bučna juha s pistacijami

Dodamo sol, poper in muškatni orešček ter pustimo na rahlem ognju vreti še kakšnih pet minut. Medtem pistacije na grobo nasekljamo …

Kremna bučna juha s pistacijami

… in jih tik pred koncem kuhanja vmešamo v juho. Kuhano juho takoj postrežemo in ji, ko je že na krožnikih, dodamo dobro premešano kislo smetano.

Kremna bučna juha s pistacijami

Za piko na i ob juhi postrežemo še parmezan.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor