Veganski avokadov namaz s kruhki
Veganski namaz iz avokada z rjavo lečo je zelo enostavno in hitro pripravljen, dodajamo mu lahko poljubne začimbe iz zelišča, katera nam najbolj ustrezajo. Veliko ‘neveganov’ dvomi v različne ‘preveč zdrave’ namaze, sploh iz sadja ali iz redkeje uporabljenih sestavin v vsakodnevnem gospodinjstvu, vendar tako kot je dvom ponehal pri humusu (najrazličnejših variant), je tudi tukaj.
Pripomočki za veganski avokadov namaz s kruhki:
- palični mešalnik
- plastična posoda
- ribežen
- žlička
- nožek
- cedilo
- krožnik
- majhna steklena skledica
Sestavine za veganski avokadov namaz s kruhki:
- manjši avokado
- skledica kuhane rjave leče
- žlička gorčice
- 3-4 paradižniki
- začimbe (majaron, timijan, poper, sol, mleta paprika)
- zelišča (bazilika, peteršilj)
- pol stroka česna
- 4 manjši korenčki
- 4 vložene rdeče paprike
- dodatek: kruhki (po želji)
- po želji žlička ali dve poljubnega olja
Postopek priprave veganskega avokadovega namaza s kruhki:
Avokado olupimo, razpolovimo in narežemo na manjše kocke. Medtem v plastično posodo precedimo kuhano rjavo lečo (ali iz konzerve).
Naribamo korenje, dodamo žličko gorčice, narezan paradižnik, zelišča, začimbe, vloženo rdečo papriko in česen (po želji tudi olje ali oreščke – za bolj energijsko bogat namaz).
Na koncu vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom v gladek namaz.
Dober tek!