Hitra bela torta
Print Friendly, PDF & Email

Hitro belo torto lahko pripravite v samo 20 minutah, saj je pripravljena brez peke in kuhanja. A kljub temu, da je zelo hitro pripravljena, je ta tortica odličnega, kremnega in zelo nežnega okusa. Postrežete jo lahko že čez eno uro hlajenja v hladilniku, kajti ne potrebuje veliko časa, da se strdi. Priprava hitre bele torte je zelo preprosta, zato le sledite temu receptu in si pripravite zelo okusno in kremno tortico za približno 8 oseb.

Pripomočki za hitro belo torto:

  • okrogli model za torto premera 20 cm
  • električni mešalnik

Sestavine za hitro belo torto

Za piškotno dno:

  • 150 g mletih maslenih piškotov
  • 80 g raztopljenega masla

Za kremo:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • 500 g maskarpone sirčka
  • 180 g sladkorja v prahu
  • poljubna dekoracija (čokoladne drobtinice, naribana čokolada, sesekljani mandlji ali lešniki, …)

Kako pripravimo hitro belo torto

Kot sem že omenila, hitro belo torto pripravimo zelo hitro in preprosto. Najprej vzamemo mlete kekse in jih stresemo v posodo. Kekse polijemo z raztopljenim maslom.

Ti dve sestavini dobro premešamo in pregnetemo z rokami. Maso, ki smo jo dobili, stresemo v tortni model ter s pomočjo žlice razporedimo in pritisnemo ob dno modela.

Tako pripravljeno tortno dno postavimo v hladilnik za 15 do 20 minut. Med tem časom pripravimo kremo.

Vzamemo električni mešalnik in v globljo posodo vlijemo 500 ml smetane. Smetani dodamo še 180 g sladkorja v prahu in ti dve sestavini trdo stepemo.

Tako stepeni smetani dodamo maskarpone sirček in ponovno premešamo z električnim mešalnikom na srednji hitrosti.

Krema je pripravljena. Vzamemo kalup s pripravljenim piškotnim dnom ter nanj stresemo kremo, ki jo enakomerno razdelimo po modelu in zgladimo površino kreme.

Hitra bela torta je pripravljena. Postavimo jo v hladilnik za eno uro in po poteku tega časa jo že lahko postrežemo. Pred tem jo po želji nekoliko okrasimo z naribano čokolado, čokoladnimi drobtinami ali sesekljanimi lešniki ali drugo dekoracijo po želji in okusu.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 24 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor