Smrečica s čokoladnim namazom
Resnično preprosta, hitra in okusna sladica, ki je poleg vsega naštetega tudi prava paša za oči. Naj zablesti tudi na vaši praznični mizi! Potrebujete samo 2 sestavini; listnato testo in čokoladni namaz (Nuttela ali katerikoli drugi). Mi smo našo smrečico obogatili z mletimi orehi, vi pa lahko uporabite tudi mlete lešnike, mandlje …
Smrečica s čokoladnim namazom – pripomočki
- ni posebnih pripomočkov
Smrečica s čokoladnim namazom – sestavine
- listnato testo (v roli)
- čokoladni namaz (cca. 4 žlice, odvisno od okusa)
- poljuben posip ( 3 žlice mletih orehov, mandljev ali lešnikov)
- mleti sladkor (1 žlica)
- 1 jajce za premaz
Smrečica s čokoladnim namazom – priprava
Čisto na začetku prižgemo pečico na 180 °C, spodnje in zgornje gretje.
Odvijemo listnato testo v roli in ga prerežemo na polovico. Lahko ga kar pustimo na papirju za peko, v katero je testo zavito.
Iz vsake polovice izrežemo po sredini dva trikotnika. Iz koncev, ki so nam ostali, bomo spekli rogljičke.
Konce torej odložimo na stran in se najprej lotimo trikotnikov, en trikotnik premažemo s čokoladnim namazom in ga posujemo s poljubnim posipom (približno ena žlica).
Nato pokrijemo namazan trikotnik z drugim trikotnikom. Tako dobimo en trikotnik, ki ga narežemo na trakove na vsaki strani. Pustimo samo cca. 2 cm na sredini, ki bo služilo kot deblo naši smrečici.
Sedaj sledi zavijanje trakov. Vzamemo vsak trakec posebej in ga dvakrat zavijemo.
Tako zavijemo celotno smrečico.
Iz preostalih 4 manjših trikotnikov lahko naredimo še rogljičke. Na širokem delu jih namažemo z malo čokoladnega namaza in jih nato zvijemo proti ožjemu koncu.
Na koncu premažemo smrečico in rogljičke s stepenim jajcem in jih posujemo še s preostalim posipom.
Pečemo jih cca. 20 minut na 180 °C, oziroma toliko, da dobijo rjavo barvo. Ko se smrečica in rogljički ohladijo, jih posujemo še s sladkorjem v prahu.
Smrečica je tako pripravljena, da si jo brez slabe vesti privoščite. Pa dober tek!