Smrečica s čokoladnim namazom
Print Friendly, PDF & Email

Resnično preprosta, hitra in okusna sladica, ki je poleg vsega naštetega tudi prava paša za oči. Naj zablesti tudi na vaši praznični mizi! Potrebujete samo 2 sestavini; listnato testo in čokoladni namaz (Nuttela ali katerikoli drugi). Mi smo našo smrečico obogatili z mletimi orehi, vi pa lahko uporabite tudi mlete lešnike, mandlje …

Smrečica s čokoladnim namazom

Smrečica s čokoladnim namazom – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Smrečica s čokoladnim namazom – sestavine

  • listnato testo (v roli)
  • čokoladni namaz (cca. 4 žlice, odvisno od okusa)
  • poljuben posip ( 3 žlice mletih orehov, mandljev ali lešnikov)
  • mleti sladkor (1 žlica)
  • 1 jajce za premaz

Smrečica s čokoladnim namazom – priprava

Čisto na začetku prižgemo pečico na 180 °C, spodnje in zgornje gretje.

Odvijemo listnato testo v roli in ga prerežemo na polovico. Lahko ga kar pustimo na papirju za peko, v katero je testo zavito.

Smrečica s čokoladnim namazom

Iz vsake polovice izrežemo po sredini dva trikotnika. Iz koncev, ki so nam ostali, bomo spekli rogljičke.

Smrečica s čokoladnim namazom

Konce torej odložimo na stran in se najprej lotimo trikotnikov, en trikotnik premažemo s čokoladnim namazom in ga posujemo s poljubnim posipom (približno ena žlica).

Smrečica s čokoladnim namazom

Nato pokrijemo namazan trikotnik z drugim trikotnikom. Tako dobimo en trikotnik, ki ga narežemo na trakove na vsaki strani. Pustimo samo cca. 2 cm na sredini, ki bo služilo kot deblo naši smrečici.

Smrečica s čokoladnim namazom

Sedaj sledi zavijanje trakov. Vzamemo vsak trakec posebej in ga dvakrat zavijemo.

Smrečica s čokoladnim namazom

Tako zavijemo celotno smrečico.

Smrečica s čokoladnim namazom

Iz preostalih 4 manjših trikotnikov lahko naredimo še rogljičke. Na širokem delu jih namažemo z malo čokoladnega namaza in jih nato zvijemo proti ožjemu koncu.

Smrečica s čokoladnim namazom

Na koncu premažemo smrečico in rogljičke s stepenim jajcem in jih posujemo še s preostalim posipom.

Smrečica s čokoladnim namazom

Pečemo jih cca. 20 minut na 180 °C, oziroma toliko, da dobijo rjavo barvo. Ko se smrečica in rogljički ohladijo, jih posujemo še s sladkorjem v prahu.

Smrečica s čokoladnim namazom

Smrečica je tako pripravljena, da si jo brez slabe vesti privoščite. Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor