Bananin kolač
Bananin kolač je preprosta, energijska sladica. Recept pride prav še posebej v primeru, če moramo porabit zrele banane. Kolač je izredno dišeč, zaradi cimeta in kokosa. V njem je polno malenkosti, ki ga naredijo drugačnega. Bel sladkor je zamenjan za agavin sirup, maslo za kokosovo olje, pa tisti majhni detajli, kot so mandljevi lističi in slastne rozine, ki zaokrožijo celoten okus.
Pa da ne bo hvala samo na moji strani, recept je avtorsko delo moje starejše hčerke Sare. Tudi pripravila ga je sama ob pomoči mlajše hčerke Ariane, ki je poskrbela za fotografiranje.
Pripomočki za pripravo bananinega kolača
- 2 skledi
- nož
- vilice
- žlica
- električni mešalnik
- pekač dimenzije 15cm X 35cm
- lopatka
- žlička
Sestavine za pripravo bananinega kolača
za 12 kosov
za testo
- 2 veliki zreli banani
- 1 jajce
- 200 g polbele moke
- 40 g rozin
- 20 g mandljevih lističev
- 1/2 pecilnega praška
- ščep soli
- 40 g kokosovega olja
- 3 velike žlice agavinega sirupa
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlički cimeta
za premaz pekača
- žlička kokosove ga olja
Postopek priprave bananinega kolača
V skledo narežemo banani in dodamo jajce. Vzamemo vilice in pretlačimo.
Zraven pretlačenih banan dodamo rozine, mandljeve lističe, cimet, vaniljev sladkor, agavin sirup in kokosovo olje. Premešamo kar z žlico. V drugi skledi si pripravimo moko, ki jo premešamo s pecilnim praškom in ščepcem soli.
V naslednjem koraku priprave bananinega kolača stresemo moko s pecilnim in soljo k pretlačenim bananam in ostalim sestavinam, ter premešamo z električnim mešalnikom.
Pekač premažemo s kokosovim oljem in s pomočjo lopatke pripravljeno maso predenemo vanj. Pečemo 35 minut na 175 stopinj Celzija, klasično.
Sladica je super, ker jo lahko vzamemo s sabo, če se odpravimo v hribe. Energije bo gotovo dovolj. Lepo se poda tudi k popoldanski kavi, ali kot majhen grižljajček po kosilu.Naj tekne!