Dežnikarice v česnovi omaki
Print Friendly, PDF & Email

Dežnikarice v česnovi omaki so odlično in zelo okusno kosilo, katerega bodo veseli vsi ljubitelji brezmesnih jedi.  Dežnikarice lahko pripravimo na več načinov. Tokrat bi z vami delila meni enega boljših receptov za dežnikarice in sicer, za dežnikarice v česnovi omaki. To odlično kosilo bomo pripravili zelo hitro in preprosto. Sledite receptu in si privoščite odlično kosilo. Predlagam da ob tej čudoviti gobovi omaki, kot prilogo naredite polento, testenine ali pire krompir.

Pripomočki za dežnikarice v česnovi omaki:

  • globlja ponev ali vok večje velikosti s pokrovom
  • deska in nož za rezanje
  • kuhalnica
  • velika jušna žlica
  • platnena kuhinjska brisača ali cedilo

Sestavine za dežnikarice v česnovi omaki

Za 4 osebe:

  • 600 g svežih dežnikaric
  • 1 por ( cca. 200 g)
  • 7 strokov česna
  • 120 g masla
  • 1 pločevinka sladke koruze (340 g)
  • 1 zelenjavna jušna kocka (priporočam domačo)
  • 1/2 žlice začimbne mešanice
  • 2 poravnani žlici bele gladke moke
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 l hladne vode

Kako pripravimo dežnikarice v česnovi omaki

Vzamemo globljo ponev ali vok in na nizkem ognju raztopimo okoli 30 g masla. Narežemo por ter ga nekoliko popražimo na segretem maslu. Por pražimo na nizki temperaturi in vmes večkrat pomešamo.

Na hitro operemo (če je potrebno) in s pomočjo kuhinjske brisače posušimo sveže dežnikarice. Vzamemo desko in nož za rezanje ter dežnikarice vsako posebej prerežemo na polovico, nato pa še na trakove širine približno 1 centimeter.

Narezane dežnikarice dodamo praženemu poru. Dodamo še preostalo maslo, dobro premešamo, pokrijemo s pokrovko in na nizkem ognju sestavine dušimo okoli 15 minut. Vmes občasno premešamo.

Sedaj vzamemo 7 strokov česna in ga nasekljamo na čim manjše delce.  Nato operemo in odcedimo koruzo v pločevinki. Po 15 minutah dušenja odkrijemo posodo in dodamo začimbno mešanico, zelenjavno jušno osnovo (kocko), koruzo, sesekljan česen in 2 poravnani žlici moke.

Dobro premešamo vse sestavine in pražimo še 1 do 2 minute tako, da se vse sestavine dobro združijo.

Takoj za tem vse skupaj zalijemo s pol litre vode. Sestavine dobro premešamo, pokrijemo in kuhamo na srednje močnem ognju še 10 minut, med tem časom jed večkrat premešamo.

Dežnikarice v česnovi omaki so pripravljene. Ponudimo jih s prilogo kot so testenine, pire krompir, riž. Ali kot samostojno jed na žlico. Če dežnikarice v česnovi omaki servirate brez priloge svetujem, da ob postrežbi, omaki dodate še 2 jušni žlici kisle smetane, ki bosta izboljšali okus jedi.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor