Kokosove kocke s kislo smetano
Preprosta peciva so najboljša. Če pa so ob tem še hitro pripravljena, pa je vsekakor še dodaten plus. Eno izmed takšnih so tudi te kokosove kocke. Kocke, polnjene s kokosom in kislo smetano so tako slastne, da se jim težko upremo.
Kokosove kocke s kislo smetano – pripomočki:
- pečica
- pekač velikosti 36 x 25 cm
- papir za peko
- električni mešalnik
- kuhinjska tehtnica
- jedilna žlica
- 2 plastični posodi
- nož
- 1 manjša posodica
Kokosove kocke s kislo smetano – sestavine:
Za biskvit:
- 4 jajca
- 20 dag sladkorja
- 20 dag gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev sladkor
- 1 dl mleka
- 1 dl olja
Za nadev:
- 10 žlic kokosa
- 2 mali kisli smetani (360 g)
- 2 vaniljeva sladkorja
In še:
- malo margarine za namastitev pekača
Kokosove kocke s kislo smetano – postopek:
Ločimo beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor dobro stepemo, dodamo olje, mleko, beljake in moko, pomešano s pecilnim praškom.
Pekač obložimo s peki papirjem, ga namastimo z margarino in vlijemo vanj pripravljen biskvit.
Biskvit pečemo približno 25-30 minut v navadni pečici na 180 stopinjah Celzija. Pečica naj bo predhodno segreta. Pečen biskvit vzamemo iz pečice, počakamo 10-15 minut, da se ohladi ter ga prerežemo na polovico.
V posodi zmešamo kislo smetano, kokos in vaniljev sladkor. Pripravljen kokosov nadev enakomerno razmažemo po eni polovici biskvita ter ga prekrijemo z drugim delom biskvita.
Biskvit razrežemo na kocke ter postrežemo.