Vijolične borovničeve palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Kdo ne obožuje palačink? Še posebej otroci pa imajo radi jedi, ki so pisane, po možnosti v njim ljubih barvah. Staršem za to ni potrebno poseči po umetnih barvilih, saj nam narava ponuja možnosti, da na naraven način hrano obarvamo v lepe ali nenavadne barve. Tako so nastale čudovite vijolične borovničeve palačinke.

vijolične borovničeve palačinke

Pripomočki za vijolične borovničeve palačinke

  • palični mešalnik

Sestavine za vijolične borovničeve palačinke

Za 5 palačink:

  • 1 jajce
  • 40 g borovnic
  • 1,5 dl mleka ali rastlinskega napitka
  • 75 g navadne pšenične moke
  • ščep soli

Postopek za vijolične borovničeve palačinke

Te palačinke lahko pripravimo na dva načina in dobili bomo tudi dva podobna rezultata: uporabimo lahko sveže borovnice ali pa jih nekoliko pokuhamo. Če bomo borovnice prej malenkost pokuhali, bo barva bolj intenzivna.

Če želimo uporabiti pokuhane borovnice, v kozico stresemo 40 g borovnic in jo pristavimo na štedilnik. Na srednje visoki temperaturi borovnice kuhamo približno 5 minut, nato pa jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Sicer lahko spasiramo kar sveže (ali odtaljene) borovnice. Lažje bo, če bomo dodali nekaj mleka (od skupno 1,5 dl), saj je količina borovnic majhna in jih bomo same težko spasirali.

vijolične borovničeve palačinke

Dodamo 1 jajce in 1,5 dl mleka.

vijolične borovničeve palačinke

Vmešamo še 75 g moke in ščep soli ter premešamo z ročno metlico ali električnim mešalnikom.

vijolične borovničeve palačinke

V vročo ponev vlijemo par kapljic olja za peko pačalink in dodamo zajemalko mase za palačinke. Kot običajne palačinke jih najprej spečemo na eni strani, nato pa še na drugi.

vijolične borovničeve palačinke

Pečene palačinke po želji in okusu namažemo in ponudimo, lahko s sladko smetano.

vijolične borovničeve palačinke

Če želite naravno obarvati palačinke, pripravite še zelene in roza:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor