Tople kumare s hrenovko
Print Friendly, PDF & Email

Tople kumare s hrenovko so osvežilna poletna jed, ki v vročih dneh predstavlja lahek in nasiten obrok. Kumare lahko shranimo tudi za zimske dni tako, da jih nasekljane zamrznemo. Tudi zamrznjene pripravimo po enakem postopku. Priležejo se v vročih in mrzlih dneh, še posebej tistim jedcem, ki imajo radi jedi “na žlico”. S hrenovko pa je zadoščeno tudi zvestim mesojedcem.

tople kumare

Tople kumare s hrenovko – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • 3 posode za kuhanje
  • tlačilka za krompir
  • tehtnica
  • majhna žlička

Tople kumare s hrenovko- sestavine:

za 5 oseb:

  • 600 g krompirja
  • 600 g kumar
  • 2 stroka česna
  • 1 svež paradižnik
  • 2 žlički zelenjavne mešanice
  • sol
  • ščepec mletega popra
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 1 žlica kisa
  • 1 par hrenovk

Tople kumare s hrenovko – postopek:

Krompir olupimo, nasekljamo na koščke in ga skuhamo v osoljeni vodi.

tople kumare

Med tem časom, ko se krompir kuha, nasekljamo kumarice na majhne koščke.

tople kumare

Kumarice damo v posodo za kuhanje, dolijemo malo vode …

tople kumare

… dodamo nasekljan paradižnik, strt česen, sol, poper, mešanico začimb in muškatni orešček.

tople kumare

Kuhamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se kumare zmehčajo, vendar ne preveč.

Medtem se je krompir že skuhal. Krompir odcedimo (vodo shranimo, če jo bomo rabili kasneje) in ga pretlačimo.

Pretlačen krompir vstavimo v posodo s kumarami in …

… premešamo. V kolikor se nam zdi jed preveč gosta, dodamo tekočino v kateri smo kuhali krompir. Vmešamo še kis.

V vmesnem času posebej skuhamo hrenovke, jih narežemo na kolesca in jih vmešamo v jed. Vse skupaj dobro premešamo in jed je pripravljena, da jo postrežemo.

Dober tek!

Poleg te okusne jedi, se prileže:

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor