Čokoladno proteinski mafini
Print Friendly, PDF & Email

Mafini so zelo vsestranska jed, saj jih lahko ustvarimo tako iz slanih, kot iz sladkih sestavin. Njihova priprava je enostavna in hitra, primerni pa so tako za zajtrk ali malico, kot posladek po glavnem obroku ali jih vzamemo s sabo na pot.

En proteinsko čokoladni mafin, pripravljen po tem receptu, vsebuje 144 kilokalorij, 4 g maščob (od tega 2 g nasičenih maščob), 14 g ogljikovih hidratov (od tega 1 g sladkorja) in 12 g beljakovin.

Čokoladno proteinski mafini

Čokoladno proteinski mafini – pripomočki:

  • 12 papirnatih modelčkov za mafine
  • pekač za mafine
  • multipraktik
  • ročni mešalnik
  • žlica za sladoled

Čokoladno proteinski mafini – sestavine

Za 12 mafinov:

  • 250 g ovsenih kosmičev
  • 1 pecilni prašek (13 g)
  • 40 g proteinsko čokoladnega namaza
  • 1 jajce (65 g)
  • 105 g čokoladnih proteinov v prahu
  • 200 ml ovsenega mleka
  • 1 vaniljin sladkor (10 g)

Čokoladno proteinski mafini

Čokoladno poteinski mafini – postopek

Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija na program za enakomerno pečenje. Ovsene kosmiče z multipraktikom zmeljemo v ovseno moko.

Čokoladno proteinski mafini

Ovseno moko damo v srednje veliko skledo in ji dodamo pecilni prašek, vaniljin sladkor ter čokoladne proteine v prahu. Vse skupaj dobro premešamo z žlico ali kuhalnico.

Čokoladno proteinski mafini

V večji skledo damo ovseno mleko in jajce ter ju dobro premešamo z ročnim mešalnikom.

Čokoladno proteinski mafini

V mokre sestavine začnemo z ročnim mešalnikom počasi vmešavati suhe sestavine tako, da dobimo enotno zmes.

Čokoladno proteinski mafini

V pekač za mafine damo papirnate modelčke in v vsakega, s pomočjo žlice za sladoled, eno “kepico” mase za čokoladno proteinske mafine. Na to maso damo 1/3 čajne žličke proteinskega čokoladnega namaza, ki ga prekrijemo s preostankom mase. Priporočam, da maso dodajate postopoma, da jo lahko enakomerno porazdelite na vse mafine.

Čokoladno poteinski mafini

Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut. Pečene čokoladno proteinske mafine vzamemo iz pečice ter jih odstranimo iz pekača, da se ohladijo.

Če ste tudi vi navdušenci nad zdravimi mafini, tako kot sem sama, si lahko pripravite tudi mafine brez dodanega sladkorja.

Naj vam teknejo! 🙂

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor