Mafini brez dodanega sladkorja
Priprava mafinov je zelo enostavna, poleg tega pa pri receptih lahko improviziramo.
Mafini brez dodanega sladkorja so primerni za zajtrk, dopoldansko ali popoldansko malico. Vzamemo jih lahko tudi na pot, da si na hitro potešimo lakoto. Za posamezen obrok priporočam največ 2 mafina, saj so kalorično kar bogati. Ti mafini resnično niso sladki, zato vsem posameznikom, ki bi radi mafine še bolj obogatili priporočam, da masi pred pečenjem dodajo sladkor po okusu oziroma mafine na koncu popestrijo z mletim sladkorjem.
Mafini brez dodanega sladkorja – pripomočki:
- pekač za mafine
- ročni električni mešalnik
Mafini brez dodanega sladkorja – sestavine
Za 24 mafinov:
- 300 g riževe moke
- 1 pecilni prašek
- 30 g mletih mandljev
- 30 g mletih orehov
- 1 jajce
- 330 ml kokosovega mleka
- 200 ml ovsenega napitka
- 40 g (1 merica) čokoladnih beljakovin v prahu
Mafini brez dodanega sladkorja – postopek
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in jo nastavimo na program za enakomerno pečenje (klasična pečica). V pekač za mafine damo papirnate modelčke.
Riževo moko skupaj s pecilnim praškom presejemo v večjo skledo in si pri tem pomagamo z jedilno žlico. Dodamo še mlete mandlje in orehe ter vse skupaj rahlo premešamo z žlico.
V srednje veliki skledi z ročnim električnim mešalnikom penasto umešamo jajce. Kokosovo mleko pred odprtjem dobro pretresemo in ga skupaj z ovsenim mlekom dodamo stepenemu jajcu ter vse skupaj z mešalnikom dobro premešamo.
Mešanici mokrih sestavin dodamo suhe sestavine in čokoladne beljakovine ter vse skupaj še zadnjič zelo dobro premešamo z ročnim mešalnikom. Z maso za mafine, s pomočjo žlice za kepice sladoleda, napolnimo papirnate modelčke skoraj do vrha.
Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 18 minut. Če se hočemo prepričati, da so mafini res pečeni, ob koncu peke vanje zapičimo zobotrebec in če je čist, ko ga izvlečemo, so mafini pečeni. Pečene mafine vzamemo iz pečice in jih še 5 minut pustimo počivati v pekaču.
Naj vam teknejo 🙂