Toast z avokadom in panceto
Print Friendly, PDF & Email

Toast z avokadom in panceto je odlična ideja za zajtrk.

Sama nisem največja ljubiteljica avokada, se pa zavedam, da je zelo zdrav in ga zato skušam čim bolj vključiti v prehrano. Zato vedno iščem načine kako ga pripraviti. Toast z avokadom in panceto je, vsaj zame, eden okusnejših načinov, kako ga pripraviti. Ni kaj, hrustljavo popečena panceta se avokadu odlično poda.

Toast z avokadom in panceto

Pripomočki za toast z avokadom in panceto

  • toaster

Sestavine za toast z avokadom in panceto

Za 2 osebi:

  • 1 zrel avokado
  • 1/2 limone
  • sol po okusu
  • mleti česen po okusu
  • poper po želji

In še:

  • toast (količina, ki jo običajno pojeste)
  • nekaj rezin pancete (lahko tudi slanine)
  • topljen sir v trikotnikih ali kremni sirni namaz

Količine dodatkov so odvisne od vaših prehranjevalnih navad. Uporabite toast, ki vam je najljubši, čeprav meni najbolj ustreza polnozrnati, ga tokrat nisem imela. Lahko uporabite tudi kruh. Koliko pancete boste uporabili je odvisno od vas, jaz uporabim 1-2 rezini na toast. Enako je s topljenim sirom v trikotnikih, jaz uporabim 1 trikotnik za 2 ali 3 toaste, vi po želji.

Priprava toasta z avokadom in panceto

Avokado po dolgem prerežemo na pol, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo avokadovo meso v skodelico ali globok krožnik.

Limono prerežemo na pol in iz polovice iztisnemo približno četrt limoninega soka po celem avokadu (da ne bo porjavel). Dodamo sol in mleti česen po okusu (jaz sem kar radodarna z njim) in z vilicami dobro pretlačimo in premešamo vse skupaj, da dobimo gladko zmes – avokadov namaz.

Toast z avokadom in panceto

V toaster damo rezine toasta, da se popečejo. Ponev postavimo na štedilnik, jo segrejemo in na njej z obeh strani hrustljavo popečemo panceto ali slanino. Ponve ni potrebno mastiti. Popečene rezine polagamo na krožnik.

Toast z avokadom in panceto

Popečen toast najprej premažemo s topljenim sirom, čez premažemo avokado in čez vse skupaj položimo rezino ali dve pancete. Po želji in okusu si čez vse skupaj posujemo še malo popra, svetujem sveže mletega.

Toast z avokadom in panceto

Nasvet
Topljen sir (trikotnik sir) lahko, če želite, vmešate že v sam avokadov namaz. Meni pa je ljubši kot spodnja plast avokadovemu namazu.

Zajtrk je pripravljen, da si postrežemo z njim. Jaz si ponavadi posebej pripravim rezine toasta, avokadov namaz in panceto, saj si potem lahko vsak član po želji in okusu sestavi svoj toast in so doda toliko določene komponente jedi, da mu ustreza.
Vsekakor pa zraven paše še kašen paradižnik, paprika, kumare, … katerakoli sveža zelenjava, ki jo imate pri roki in jo imate radi.

Toast z avokadom in panceto

Naj vam tekne!

Toast z avokadom in panceto

Če imate radi avokado, ali pa ne in bi ga radi vzljubili, poskusite tudi:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor